Ugrás a tartalomra
x

Orbán: Szó sincs semmilyen törvényről, ami a homoszexualitásra vonatkozna

Az új magyar szabályozás arról szól, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás egyébként nehéz és bonyolult kérdéskörével, ennek eldöntése kizárólag a szülő dolga; ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.

Orbán Viktor újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök, vagy az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt.

"Szívesen elmondom nekik, hogy szó sincs semmilyen törvényről, ami a homoszexualitásra vonatkozna. Ez a törvény nem erről szól, ez a törvény a gyermekek neveléséről, bármilyen szexuális tartalmú neveléséről szól"

– fogalmazott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 27 EU-s tagállamból 16 ország vezetője közös levélben állt ki a melegek megkülönböztetése ellen. A levélben kiemelik a 18 év alattiak elfogadását, illetve úgy fogalmaznak, hogy biztosítani kell, hogy a következő generáció egyenlőségben és tiszteletben nőhessen fel.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, „a pedofiltörvény nem a melegekről, hanem a gyermekekről, a gyermekek védelméről szól”. A kormány álláspontja szerint a szülők feladata a gyermek szexuális nevelése, és ebbe nem is szólhat bele senki, hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux