Ugrás a tartalomra
x

Mégis szivárványszínű lesz a német-magyar, csak másképp

A müncheni Allianz Aréna megvilágítása a szivárvány színeivel akkor merült fel először, miután Magyarországon a politikusok elfogadták a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal. A németeknek ez annyira nem tetszett, hogy petíciót indítottak azért, hogy a szerdai Németország-Magyarország Eb-csoportmeccsen szivárványos színekben legyen kivilágítva stadion.

Ezt kérvényezték is az európai szövetségtől, azonban az UEFA nem engedélyezte, mivel minden stadion egységes színekben van kivilágítva és a szövetség az egység jegyében megtiltotta a németek ötletét. A hír kapcsán a magyar külgazdasági és külügyminiszter is megszólalt. Szijjártó Péter üdvözölte az UEFA-döntést. Azt mondta:

Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz.

Az eset kapcsán az angol legenda, a szakkomentátorként dolgozó Gary Lineker is megszólalt. Twitter bejegyzésében megosztotta Szijjártó nyilatkozatát, amelyhez azt kommentálta: „Tedd meg, München. Csináld. Világítsd ki, hogy az egész világ lássa…” Nos, úgy látszik, megfogadják a tanácsát, hiszen az emberi leleményességnek és a polgári engedetlenségnek még az UEFA sem képes gátat szabni.

A németek polgári kezdeményezést indítottak, legalábbis egy, az instagramon terjedő felhívás ezt jelzi. A poszt azt javasolja, hogy osszák meg minél többen azt az üzenetet, amelyben a szivárvány hat színének megfelelően osztják fel az Allianz Arena nézőterét és azt kérik, hogy mindenki a saját szektorának megfelelő színben öltözve jöjjön a szerda este kilenc órakor kezdődő Németország-Magyarország mérkőzésre.

www.eb2020.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux