Ugrás a tartalomra
x

„Ha Orbán nem tudja, hogy mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, kérdezze meg Szájert vagy Kaletát”

Az ellenzéki pártok szerint a mai a hazugság és szégyen napja, ami a parlamentben zajlik, az a parlamentarizmus, a demokrácia megcsúfolása.

Kedden elfogadta az országgyűlés a pedofilokkal szembeni szigorúbb fellépést biztosító törvényt, amelyet homofób rendelkezésekkel is kiegészítettek. A szavazást az ellenzék közül a DK, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is bojkottálta.

A négy ellenzéki párt és a Momentum közös, a Parlament előtt tartott, de online is közvetített sajtótájékoztatóján a DK-s Arató Gergely azt mondta, hogy " Ez a "szégyen napja" az Országgyűlés életében. Olyan javaslatok sorát szavazzák meg, amelyek nem felelnek meg a parlamenti demokrácia szabályainak, az alapvető emberi jogoknak, a jogállamiságnak, miközben a beterjesztésük módja és a tartalmuk egyaránt felháborító" - közölte.

Szerinte benyújtók összekötnek egymással olyan törvényeket, amelyeknek semmi közük nincs egymáshoz, összekötik a pedofília elleni küzdelmet, a meleg közösség megbélyegzésével. Ami a parlamentben zajlik, az a parlamentarizmus, a demokrácia megcsúfolása - fogalmazott.

Az MSZP-s Gurmai Zita azt mondta: 

" Ha Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor "azt javaslom, hogy kérdezze meg Szájer Józsefet vagy pedig Kaleta Gábort, ők nagyon is el tudják magyarázni ezt a különbséget".
Amikor az MSZP-sek távol maradnak a szavazásról, akkor Szájer József jogaiért is küzdenek "- jelentette ki. A Fidesz olyan törvényt készül elfogadni, amelyik tisztességes, meleg honfitársainkat megbélyegzi és besorolja a pedofilok közé - érvelt, hangsúlyozva, a gyermekek védelme rendkívül fontos az MSZP-nek, ezért nyújtottak be tavaly a pedofília, a gyermekpornográfia és kiskorúak kihasználásának üldözéséről szóló törvényjavaslatot.

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a keddi nap a "hazugság napja", mert az Országgyűlés olyan törvények hadát készül elfogadni, amelyek a gyűlöletre épülnek és számtalan helyen alaptörvény-ellenesek.
Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy  Orbán Viktor ráront a nemzetre, amikor megbélyegez több százezer magyart.
"A "szégyenteljes pedofiltörvény" arról szól, hogy a Fidesz "elterelje a saját pedofil-botrányairól a figyelmet" - jelentette ki. A törvénnyel megpróbálják megvédeni a pedofil papokat is, hiszen "az egyház szolgálatában is sajnos sokan vannak, akik a gyerekek sérelmére követnek el szexuális bűnöket" - fogalmazott.

A független Hadházy Ákos, akit a Momentum készül indítani a választáson, azt mondta, hogy az ellenzék nem vesz részt abban a "rossz színdarabban, amit a kormánypropaganda megírt". A kormánypropaganda ismét szintet lépett, és egybemosta a pedofíliát a homoszexualitással, de akik a törvényt nem szavazzák meg, azokra a kormány nyilvánvalóan azt fogja mondani, hogy a pedofíliát támogatják - ismertette véleményét. A képviselő ijesztőnek nevezte, hogy a törvényjavaslat orosz mintára készült.

Momentum EP-képviselője Cseh Katalin a közösségi oldalán azt írta: "Szomorú nap ez, amikor egyetlen gomb megnyomásával, egyetlen tollvonással a gyűlölet célpontjává teszik az LMBTQ+ közösség tagjait... A most megszavazott törvény kirekesztő, kegyetlen, aljas és abszurd, ami sok ember életét teheti pokollá, miközben ellehetetlenül a fiatalok hiteles tájékoztatása, felvilágosítása is".

www.szeretlekmagyarorszag.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux