Ugrás a tartalomra
x

Hadházy és Szél is bojkottálja a melegellenes pedofiltörvény szavazását

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők sem szavaznak kedden a parlamentben a pedofíliaellenes törvényjavaslatról, mert olyan módosításokat tettek bele, miszerint megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

Hadházy minderről azt írta a Facebookon: „Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz. Orbán mindenben Putyint utánozza, most éppen a homofób törvénnyel. A cél kettős: egyrészt mindig kell egy újabb ellenség, legyen kitől félni és legyen kit gyűlölni a propaganda által felheccelt embereknek. A másik cél az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen »pedofília-ellenes«️ csomagnak álcázták a törvényt – így aki nem szavazza meg, az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. Már látszik, hogy a propaganda ugrásra készen áll, holnaptól ezzel lesz tele minden. Gondolhatunk akármit a melegek és transzneműek jogairól, de szigorú büntetés terhe mellett megtiltani, hogy beszéljünk valamiről, egy létező jelenségről, na az a legsötétebb diktatúrák sajátja!”

Mindezért sem Hadházy, sem Szél Bernadett, sem Szabó Szabolcs képviselők nem szavaznak kedden „a parlamentnek csúfolt cirkuszban elénk tolt törvényjavaslatokról”, és ugyanerre buzdítják a többi ellenzéki képviselőt is.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András később közleményben írta, hogy „bojkottálni kell az orosz mintájú melegellenes törvény szavazását”, és ő is felszólította az előválasztás miniszterelnök-jelöltjeit és pártjaikat, hogy bojkottálják a keddi parlamenti szavazást.

Zugló önkormányzata hétfőn egy szivárványzászlót tűzött ki az épületére, ezzel „Zugló vezetése támogatja a civil szervezetek hétfői demonstrációját”, mert mint írták, „aljas, gonosz és embertelen, ahogy a kormány a legsötétebb módszerrel próbálja összemosni az LMBT+ társadalom ügyét a pedofilok által elkövetett undorító bűncselekményekkel. A kormány eljárása semmivel sem különb, mint a fasisztáké, akik folyamatos jogfosztásokkal lehetetlenítettek el embercsoportokat a magyar történelem legsötétebb időszakában.”

Június 14-ére tüntetést szervez a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen a Kossuth térre, az Országház elé az Amnesty International. A „Propagandatörvény helyett elfogadást” névre hallgató tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdette meg. A tüntetésről a Telex a helyszínről tudósít majd.

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux