Ugrás a tartalomra
x

Keddre már zárószavazást terveznek az eltérített pedofiltörvényről

Június 15-én, jövő kedden, épp a magyar–portugál meccs napján ér véget a tavaszi parlamenti ülésszak, és ezen az utolsó rendes ülésen a terv szerint megtörténik a zárószavazás az eredetileg pedofilellenesként elhíresült törvényjavaslatról, amelyet egy friss, kormánypárti módosító csomag egészen más irányba vinne el.

Az új javaslatok, ahogy arról itt írtunk részletesen, megtiltanák például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is, a szexuális felvilágosításból pedig kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

A törvényalkotási bizottság csütörtöki napirendjén szerepelt és azóta már a bizottság által összegző módosító javaslatként be is nyújtott csomag civil szervezetek szerint orosz minta alapján indított frontális támadás a szólásszabadság és a gyermekjogok ellen.

A napirendi terv szerint a hétfői parlamenti ülésen lesz a vita a módosító csomagról, kedden pedig a döntés. A törvényjavaslat egy része az Alaptörvény alapján sarkalatosnak minősül, ezért ezeknek a sarkalatos részeknek az elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata kell majd.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux