Ugrás a tartalomra
x

Alföldi Róbert: A szexuális irányultság összemosása a pedofíliával a legaljasabb módszer, amit a hatalom használhat

Közleményben reagált a Szivárványcsaládokért Alapítvány arra a törvényjavaslatra, amely megtiltaná, hogy 18 éven aluliaknak tartott szexuális felvilágosítás keretei között beszéljenek a fiataloknak a homoszexualitásról vagy a nemváltásról.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint a javaslat elfogadása nem védi meg a kisgyerekeket, hanem épp ellenkezőleg: kockázatokat jelent rájuk, különös tekintettel a szivárványcsaládokban élő gyerekekre, és a másságukra ráébredő fiatalokra.

Az alapítvány szerint a törvényjavaslat több kérdést is felvet, főként, hogy mi számít a „homoszexualitás olyan megjelenítésének”, ami a 18 éven aluliak számára tilos lenne.

„Egy meleg szülő alapból törvényt sért, ha a gyereke látja?” – tették fel a kérdést közleményükben. „Hagyják békén a gyerekeinket” – üzente a kormánynak az alapítvány Orbán Viktor Meseország Mindenkié című könyvre adott reakcióját idézve.

A pedofilellenes törvénycsomag kiegészítéséhez hozzászólt Alföldi Róbert színházi rendező is. Ő Facebook-posztjában arról írt, hogy szerinte a kormány a közelgő választások miatt pécézte ki az LMBTQ+ közösséget. Alföldi szerint a törvényjavaslat büntethetné például azt a tanárt, aki olyan színházi előadásra viszi a gyerekeket, amiben szó esik homoszexualitásról.

„A szexuális irányultság és a nemi identitás összemosása a pedofíliával pedig a legaljasabb módszer, amit egy hatalom használhat” – írta a rendező.

Ahogy korábban írtuk: az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Prizma Transznemű Közösség szerint a javaslat súlyosan korlátozná a szólásszabadságot és a gyermekjogokat, betiltaná az iskolai LMBTQI-témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat. 

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux