Ugrás a tartalomra
x

Fifi és Tarmu, akik a homofóbia miatt hagyták el Lengyelországot

Lengyelország a leginkább homofób állam az Európai Unióban: a lakosság 40 százaléka nem támogatja az azonos neműek házasságát. A közelmúltban 100 lengyel régió nyilvánította magát nem hivatalosan LMBT-mentes övezetnek, Az országot a hátrányos megkülönböztetés és a folyamatos támadások miatt sokan elhagyják. Közéjük tartozik Fifi és Tarmu is, a Deutsche Welle riportja az ő történetüket mutatja be.

Az Európai Parlamentben márciusban elfogadtak egy olyan melegjogi határozatot, amely elítélte az LMBT-mentes övezetek kijelölését. Az európai parlamenti képviselők nagy többséggel (492 igen szavazattal – 141 ellenszavazat és 46 tartózkodás mellett) szavazták meg azt az állásfoglalást, amely szerint az LMBT-jogok az alapvető emberi jogok közé tartoznak, és az EU egész területét „szabad LMBT-övezetté” nyilvánították.

Lengyel jogvédők beszámolói szerint a jobboldali populista, nyíltan homofób nézeteket valló Jog és Igazságosság (PiS) 2015-ös hatalomra kerülése óta romlik a szexuális kisebbségek életminősége Lengyelországban.

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux