Ugrás a tartalomra
x

Homofób egyházaknak és szektáknak juttatott munkahelyi támogatást a brit kormány

Az Egyesült Királyság kormánya több tízezer fontot osztott szét nyíltan homofób egyházaknak és felekezeteknek a koronavírus-járvány hatásait enyhíteni hivatott bértámogatási- és az állások megtartását szolgáló programján keresztül.

Az Open Democracy híroldal kutatása szerint a Covid-járvány idején több tucat olyan vallási szervezetet támogatott anyagilag a kormány, amelyek melegellenes propagandát folytattak.

A támogatott egyházak közt szerepelnek olyanok, amelyek a homoszexualitást „visszataszítónak” és „démonikusnak” bélyegezték, de bértámogatást kapott a Jesus House csoport is, amely ún. beszélgetés-terápiával – de nevezik repetitív terápiának  is – „gyógyította volna” a melegeket.
A támogatott egyházak és felekezetek közt találni a Lagosban alapított Redeemed Christian Church of God-ot (Isten Megváltott Keresztény Egyháza) is, amelynek a vezetője, Enoch Adeboye lelkész a homoszexualitást „gonosznak” nevezte, és azt mondta, hogy „a melegházasság az emberi civilizáció végét” hozhatja el.

Enoch Adeboye 

 

Szintén bőséges állásmegtartási támogatás jutott a skóciai Destiny Church Trustnak, amely nemrégen Larry Stockstill amerikai lelkészt kívánta volna a prédikálószékre állítani. Stockstill arról nevezetes, hogy több alkalommal is a „visszataszítónak és mélységesen gyászosnak” nevezte a homoszexualitást.

Larry Stockstill

Ugyancsak kormányzati támogatásban részesült a Church of God Ministry of Jesus Christ International szervezet kelet-londoni irodája. A Kolumbiában alapított szekta ellen, amelyet María Luisa Piraquive vezet már nyomoztak pénzmosás és kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt is. A nemzetközi szervezet arról is ismert, hogy masszív menekültellenes propagandát folytat.

Az Open Democracy által megkérdezett Peter Tatchell emberjogi aktivista úgy fogalmazott a fura kifizetések kapcsán, hogy „ez egyfajta de facto állami jóváhagyása a homofób intézményeknek”.

Ám ez csak a jéghegy csúcsa.

Szintúgy az Open Democracy írta meg, hogy a brit kormány által hatalmas Covid-szerződéseket elnyert vállalatok további milliós támogatásokat kaptak állásmegtartási támogatás címén. A pénzből külföldi királyi családtagoknak, adócsalóknak és több tucatnyi brit földbirtokosnak is jutott.

www.merce.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux