Ugrás a tartalomra
x

Puzsér Róbert „összedúródórázta” Hodász Andrást, a pap nem maradt adós a válasszal

Kisebb adok-kapok bontakozott ki Puzsér Róbert publicista és Hodász András katolikus pap-youtuber között.

Puzsér Róbert a Magyar Hangban megjelent publicisztikájában épp Lakatos Márkon köszörülte tollát, amiért a stylist állítólag arról beszélt, hogy rendszeresen visz ágyba heteroszexuális férfiakat. Véleménye szerint ezt mások a melegek elleni uszításra használhatják fel.

Ez utóbbiak csoportjába sorolta a publicista Hodász Andrást Dúró Dórával, Budaházy Eddával és Trombitás Kristóffal karöltve, amire a katolikus pap a Szemlélek portálon reagált.

Mint írta, meglepődve olvasta Puzsér Róbert sorait, ugyanis nem emlékszik olyan mondatra, amelyben bármely társadalmi csoport elleni fizikai vagy egyéb erőszakra szólított volna fel. Hacsak az nem számít uszításnak, hogy valakivel nem ért egyet gondolkodás nélkül mindenben – tette hozzá.

Hodász András úgy vélte, a józan diskurzust éppen az teszi lehetetlenné, ha a másképp gondolkodókat rögvest fóbiásnak vagy uszítónak látjuk és láttatjuk, karaktergyilkosságot elkövetve ezzel. Leszögezte, számára értelmezhetetlen a kérdés, hogy ki melyik oldalon áll, hiszen épp a szekértábor-logikát igyekszik meghaladni.

"A széles körben elterjedt általánosítás, a karaktergyilkosság, a kétbites egyszerűsítés és az ezzel szorosan együtt járó cancel culture az, ami ellen küzdenünk kell, és ami ellen – eleddig azt hittem – Puzsér Róbert is küzd... Ugyanolyan aljasság volt őt „összeberkizni”, mint amilyen most engem „összedúródórázni”  – közölte, hozzátéve, hogy egy dologban azért egyetért a publicistával: a szexualitásról (és nagyjából minden másról) szóló hazai közbeszéd elég primitív színvonalon áll. Ezen ő speciel változtatni igyekszik.

 

www.index.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux