Ugrás a tartalomra
x

Visszatér a szivárványszínű táska az IKEA-ba

A homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi nap (IDAHOT, május 17.) alkalmából az IKEA ismét a sokszínűség és a befogadás fontosságára hívja fel a figyelmet, áll a cég közleményében.

A vállalat számos gyakorlati tippet oszt meg arról, mit tehet bárki az LMBT+ mozgalom támogatása érdekében, egyúttal a STORSTOMMA szivárványos táskák eladásából befolyt összeg egy részét felajánlja a helyi LMBT+ szervezetek javára. Az IKEA egy másik kezdeményezés részeként ideiglenesen berendezett szobákat alakít ki „Nincs különbség” néven.

" Fontos tudnunk, hogy egy személy identitásának nem kizárólag a szexuális orientáció vagy a nemi identitás elemei azok, amikkel foglalkoznunk kell' – mondja Roman Bojko, az IKEA magyarországi, csehországi és szlovákiai Egyenlőség, Sokszínűség és Befogadás vezetője. Vannak, akik faji, etnikai hovatartozásuk, társadalmi osztályuk, vallásuk, testi és értelmi képességeik stb. miatt szembesülnek további megkülönböztetéssel.

" Számunkra az ideiglenesen berendezett szobák kialakítása több mint szimbolikus. Tudjuk, hogy még mindig soykat kell tennünk annak érdekében, hogy az LMBT+ közösség minden tagja egyenlő bánásmódban részesüljön és befogadva érezze magát" – teszi hozzá Roman Bojko.

Az IKEA a táskák eladásából származó nyereséget idén is a Háttér Társaság számára ajánlja fel.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux