Ugrás a tartalomra
x

Egy meleg pár megosztotta a szülőséghez vezető útját – több mint 35 béranya utasította vissza őket

Bryce és Jeffrey mindennél jobban vágytak rá, hogy szülők lehessenek. Most egy ikerpár, Rue és Ridge büszke apukái.

Bryce Abplanalp és Jeffrey Romney Wright alig várták, hogy apák lehessenek. A meglehetősen konzervatív Utah államából származó meleg párként azonban tudták, hogy nehéz dolguk lesz, ha szülőkké akarnak válni. De az útjukat álló nehézségek mértéke még őket magukat is meglepte.

A házaspár a Cafe Mom oldalnak mesélt a kihívásokkal teli útról, ami a szülővé váláshoz vezetett. Több mint 35 potenciális béranya utasította vissza őket, de olyan is akadt, akivel sikerült ugyan megtalálni a közös hangot, de végül kiderült, hogy nem képes kihordani a magzatokat. Igazi hullámvasút volt, de végül sikerült megtalálniuk a tökéletes jelöltet. Mostanra családot alapítottak, és új fejezetbe kezdtek az életükben.

„Határozottan fontolóra vettük az örökbefogadást, de erős késztetést éreztünk arra, hogy biológiai értelemben váljunk apákká. Számunkra ez egy petesejt-donort, mesterséges megtermékenyítést és egy béranyát jelentett. Ami egyben sok időt, papírmunkát és pénzt is jelentett.” – mesélte a pár.

Bryce és Jeffrey még házasságuk előtt elindították a folyamatot. A legtöbb béranya, aki visszautasította őket, a melegségük miatt tett így. Megtudták azt is, hogy vannak olyan jogszabályi változások, amelyek az útjukba állhatnak. „Egyszerűen fogalmazva, mivel melegek voltunk, nem ugyanazok voltak a jogaink, mint a hagyományos pároknak.” – mondták. Bryce és Jeffrey egy kis törvényszéki szertartáson mondták ki a boldogító igent, amin csak néhány közeli családtag vett részt. „Nem ez volt az az álomesküvő, amit elképzeltünk, de ekkorra a szülővé válás mindennél fontosabb volt a számunkra.” – mondták.

Az egyik béranya jelölt, akivel úgy tűnt, sikerül egy hullámhosszon lenniük, mint kiderült, orvosilag képtelen volt kihordani a gyerekeiket. Aztán találkoztak Julie-val, akivel azonnal kialakult a kötődés. A nő végre képes volt kihordani a gyerekeiket, és Bryce és Jeffrey egy ikerpár szülei lettek – az egyiküknek Bryce, a másiknak Jeffrey a biológiai apja.

„November 27-én megszületett Larue (Rue) és Ridge.” – mesélték a boldog szülők. “Rue körülbelül 2 kilóval, Ridge pedig 2, 7 kilóval született. Koraszülöttek voltak, és nem álltak teljesen készen arra, hogy egyedül nézzenek szembe a világgal.”
A 20-as éveik végén járó gondtalan párból hirtelen nem egy, hanem két újszülött csecsemő szüleivé válni „furcsa átmenetet” jelentett. Még azt is beismerték, hogy a változás a házasságukat is megviselte.
„A házasságunk megváltozott, és nekünk is meg kellett változnunk, és alkalmazkodnunk kellett. Sokkal nehezebb időnként randi estéket tartani, és egy fárasztó nap után könnyen megtörténik, hogy valamelyikünk elalszik anélkül, hogy jó éjszakát kívánna, vagy, hogy kimondaná: Szeretlek.”

Ahogy azonban végignézik az ikrek növekedését, úgy érzik, megérte. Rue és Ridge most 6 hónaposak, éppen most tanulnak felülni, mászni, és kezdik megtalálni a hangjukat is. Bryce és Jeffrey egy közös családi Instagram profilt is vezetnek, és azt remélik, másokat is inspirálhatnak.

„Szülőkként ugyanazt akarjuk, mint minden szülő: hogy a gyerekeink biztonságban legyenek, szeretve érezzék magukat és boldogok legyenek. Meleg szülőkként tisztában vagyunk azzal, hogy a gyerekeink más utakat járnak majd. Reméljük, hogy elfogadásra és együttérzésre tudjuk nevelni őket, és, hogy meg tudjuk nekik adni azokat az eszközöket, amelyekre szükségük lesz ahhoz, hogy bátrak tudjanak maradni a nehézségekkel szemben.” – mondták.

www.twice.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux