Ugrás a tartalomra
x

Betiltják a melegek „átnevelő terápiáját” az Egyesült Királyságban

A királynő parlamenti beszédében említette az új jogszabályt, régi politikai adósságot törleszt ezzel az ország.

Először tett eleget uralkodói feladatnak II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg halála óta. A királynő kedden, formális ceremónia keretében jelentette be az Egyesült Királyság kormányának törvényhozási tervezetét - írja a CNN.

A beszéd a 95 éves uralkodó egyik legfontosabb szimbolikus kötelessége, egyúttal az Országgyűlés állami megnyitóünnepségének központi eleme. Erzsébet fia és örököse, Károly herceg kíséretében olvasta fel a körülbelül 10 perces beszédet a Lordok Házában.

Ennek részeként kiderült: Boris Johnson kormánya hamarosan betiltja az úgynevezett konverziós terápiát, azt a tudománytalan gyakorlatot, aminek során megpróbálják megváltoztatni egy ember szexuális orientációját vagy nemi identitását.

Ugyanezt a szándékot 3 éve már Johnson elődje, Theresa May, akkori miniszterelnök is megfogalmazta, ezért az ügy támogatóit egészen mostanáig frusztrálta, hogy nem történt előrelépés.

A királynő beszéde jelentős esemény mind a királyi, mind a politikai naptárban. Beszédének tényleges tartalma ezzel szemben felvázolja a kormány elképzeléseit, és a törvényhozók napokig heves vitákat folytatnak róla.

 

szeretlekmagyarorszag.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux