Ugrás a tartalomra
x

Elliot Page: Az életem mentette meg a műtét

A transznemű kanadai színész, Elliot Page interjút adott Oprah Winfrey-nek, amelyben megindultan beszélt arról, mit jelentett számára a nemi megerősítő műtét, amelyen átesett.

A 34 éves, Oscar-díjra is jelölt Page olyan filmekben volt főszereplő, mint a Juno és az Eredet. Egy 2019-es interjúban már felszólalt a transznemű emberek démonizálása ellen, és azt mondta, hogy még többet kell tenni a védelmükért. Tavaly december elsején jelentette be, hogy transznemű. Ez a mostani az első tévéinterjú, amit azóta adott. Pénteken mutatta be az Apple TV+.

Page olyan műtéten esett át, amelynek során eltávolították a női melleket, és férfi mellkast alakítottak ki.

A színész az interjúban arról beszélt, mennyire felszabadító élmény volt, hogy ezután életében először végre jól érezte magát a testében. Oprah megkérdezte, hogy az átalakulás melyik része szerezte neki a legtöbb örömet. Page elsírta magát, amikor sorolta, hogy tulajdonképpen az apró dolgokról van szó: amikor kijön a zuhanyzóból törülközővel a derekán, és a tükörben látott alakban végre felismeri saját magát, amikor egyszerűen csak felvesz egy pólót, amikor képes megérinteni a saját mellkasát.

Page szerint a műtét nem csupán megváltoztatta az életét, hanem meg is mentette azt, és nagyon sok ember esetében ugyanez a helyzet. Azért is érezte fontosnak nyilvánosan beszélni a tranzíciójáról, mert az Egyesült Államokban több államban is szigorítják, hogy fiatal transzneműek milyen műtéteket végeztethetnek el magukon.

 

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux