Ugrás a tartalomra
x

Az egykori német melegpornós a szélsőjobb jelöltjeként készül a skót parlamentbe

Bár 2004-ben megkapta a német Mr. Bőr címet, később pedig melegpornós lett, most mégis a felnőttfilmek ellen kampányol Philipp Tanzer a Skót Család Pártjának parlamenti képviselőjelöltjeként.

Korábban – Logan McCree művésznéven – az év pornószínésze és az év meleg férfi pornósa címet is elnyerte a most 43 éves Philipp Tanzer. A német férfi azonban 2011-ben hátat fordított addigi életének, Skóciába költözve megismerkedett a barátnőjével – akivel terveznek egybekelni –, és úgy nyilatkozott magáról, hogy többé már nem meleg, hanem biszexuális.

Skóciában tűzoltó lett belőle, de most elkezdett a pornóipar ellen kampányolni, ugyanis a Skót Család Pártja nevű szélsőjobboldali nézeteket valló formáció jelöltjeként parlamenti képviselőnek készül – a választások pedig idén májusban lesznek. A kampány részeként nem csak a pornótól félt mindenkit (de főleg a gyerekeket), hanem a szexuális kisebbségekkel elfogadóan bánó iskolai légkörtől is – írja a Ladbible.

A férfi a Daily Mail megkeresésére főleg pornóellenes nézeteiről beszélt, amiket az évtizedes tapasztalatai alakítottak ki – de saját bevallása szerint már azelőtt így gondolkodott, hogy anyagi megfontolásból pornózni kezdett volna.

Egy év alatt öt barátot veszítettem el az iparból, akik vagy öngyilkosok lettek, vagy túladagolták magukat. Látom a kárt, amit a pornófüggőség okozhat. De nem minden tapasztalatom negatív a pornóiparral kapcsolatban, ahol találkoztam pár csodálatos emberrel.

Az egyik fő ok, ami a Skót Család Pártjához való csatlakozásához vezetett, az a mögötte álló pornós tapasztalat – amiből úgy gondolja, sokat tanulhat mindenki. „A pornó nem férfi probléma. Férfiak és nők egyaránt fogyasztanak pornót és mindkét nem tagjai szenvednek a hatásától” – mondta, majd azzal folytatta, hogy 32 évesen belekényszerítették abba, hogy felvállaljon egy olyan szexuális identitást, amit nem vallott magáénak.

Zárásként a Skót Család Pártjáról úgy jellemezte, mint a politikai erőt, ami a legjobban reprezentálja az élettel és a társadalommal kapcsolatos nézeteit.

A BBC egy éve férfijogi aktivistaként mutatta be Philipp Tanzert, aki arról panaszkodott a neki szentel 24 perces riportban, hogy el akarják hallgattatni.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux