Ugrás a tartalomra
x

Kate Winslet szerint Hollywoodban még mindig tönkreteheti egy színész karrierjét, ha kiderül róla, hogy meleg

Kate Winslet új, Ammonite című filmjében Mary Anning 19. században élt paleontológust alakítja, aki állítólag leszbikus volt. A film kapcsán beszélt a Sunday Timesnak arról, hogy Hollywoodban az LMBT közösséghez tartozó színészek közül még mindig sokan eltitkolják a szexualitásukat attól való félelmükben, hogy ha kitudódna, nem kapnának többé heteroszexuális szerepeket.

Az angol színésznő elmondta, hogy „legalább négy színészt” ismer, akik azért nem bújnak elő, mert úgy gondolják, az tönkretenné a karrierjüket, és ezt fájdalmasnak nevezte. A színésznő kemény hangon beszélt a filmipar befolyásos szereplői részéről tapasztalt ítélkezésről, megkülönböztetésről ás homofóbiáról, és hozzátette, hogy az LMBT közösségnek is szüksége lenne egy a #MeToo-hoz hasonló mozgalomra.

„Megszámolni sem tudom, hány olyan fiatal színészről tudok - néhányan jól ismertek, mások feltörekvők -, akik rettegnek attól, hogy kiderül a szexuális irányultságuk, és ez akadálya lesz annak, hogy heteroszexuális szerepeket kapjanak” - nyilatkozta Winslet. 

Beszámolt arról is, hogy egy nagyon híres színészt nemrég arra utasított az ügynöke, hogy tartsa titokban, kihez vonzódik: „Azt mondta az illetőnek az ügynök: »Úgy tudom, biszexuális vagy - de ezt nem hoznám nyilvánosságra«” - mesélte Winslet.

 

444.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux