Ugrás a tartalomra
x

A Szivárványcsaládokért Alapítvány nem örül Petry Zsolt kirúgásának

" Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől.

De azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. “A család az család” kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások. A párbeszédhez pedig az is hozzátartozik - sőt, sokszor épp attól lesz igazán hasznos - ha időnként nem értünk egyet a másikkal.

Olvastuk mi is a Magyar Nemzetnek adott interjút. Ha lehetőségünk lenne beszélgetni Petry Zsolttal, elmondanánk neki, hogy amikor Gulácsi Péter támogatta #acsaládazcsalád kampányt, az nem pusztán “a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek” melletti kiállásról szólt. Hanem arról, hogy minden kisgyermeket nevelő magyar családnak azonos lehetőségek, jogok és támogatás járjon. Mert ez a célja a #acsaládazcsalád kampánynak, és csak így lehet biztosítani, hogy a gyermekeink azonos esélyekkel induljanak az életben.

Elmondanánk neki, hogy ebben hinni szerintünk nem “politikai megnyilvánulás”, hanem emberi jogi kérdés. Arról is szívesen beszélgetnénk vele, hogy elmondhatja-e a véleményét egy sportoló közéleti, társadalmi kérdésekről. Szerintünk igen, és bár Petry Zsolt kritizálta emiatt Gulácsi Pétert, végső soron ő maga is ezt tette a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Petry Zsolt azt mondja: a magyar válogatott kapusát nem a véleménye miatt szeretik az emberek, hanem mert “magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban”. Szerintünk jó lenne egy olyan országban élni, ahol nem azt tartjuk számon, hogy ki-mit gondol a világról, hanem együtt tudunk drukkolni mindenkinek, akinek ott a mezén a piros-fehér-zöld.

Azt is megállapítja, hogy “jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala”. Ebben sok igazságot látunk. A “család az család” kampánnyal éppen azért dolgozunk, hogy higgadt, a másik szempontjaira odafigyelő, megbízható kutatásokon alapuló párbeszéd induljon. Mert a családok nagyon sokfélék lehetnek, de valamiben mindannyian egyetértünk: a legjobbat akarjuk a gyermekeinknek."

Szivárványcsaládokért Alapítvány Facebook oldala

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux