Ugrás a tartalomra
x

Transzfóbiával vádolja az amerikai reptereket a transznemű modell

A transznemű modell a repterek átalakítását kéri. Rosalynne Montoya transznemű női modell a TikTok-on posztolta lesújtó véleményét az amerikai repülőterek utas-ellenőrzését végző biztonsági szolgálattal, a TSA-val kapcsolatban.

Transznemű nőként az utas-ellenőrző biztonsági kapu „női utas” módozatba állított biztonsági kapun haladt át, ám a szerkezet „anomáliát” jelezett a női biztonsági őrnek, mondván, hogy „valami van” a transznemű nő két lába között. A biztonsági őr ekkor felajánlotta a Montoyának, hogy haladjon át újra a kapun, amelynek beállítását átállítja férfi üzemmódra. Csakhogy amikor Montoya a „férfi kapun” haladt át, a szerkezet ismét bejelzett, ezúttal a transznemű nő mell-implantátumai miatt. A biztonsági őr tájékoztatta Montoyát, hogy fémdetektoros és kézzel végzett vizsgálatnak is alá kell vetnie, majd megkérdezte Montoyát, hogy szeretné-e, hogy inkább férfi biztonsági őr végezze-e az ellenőrzést. Ezen a kérdésen háborodott fel a transznemű modell és rendszerszintű transzfóbiával vádolja az amerikai reptereket.

Roselynne Montoya szerint a repülőtereken lévő utas-ellenőrző kapukat úgy kell kalibrálni, hogy azok képesek legyenek felismerni a transznemű utasokat is, valamint a reptéri személyzetet továbbképzésre is szükség van, hogy azok megfelelően tudják kezelni a transzneműek biztonsági ellenőrzését.

 

magyarnemzet.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux