Ugrás a tartalomra
x

Egyre töpörödnek a péniszek a légszennyezés miatt

Ha a klímaváltozás nem elég ijesztő – mert sokan az egyébként is tévesen globális felmelegedésnek gondolt folyamatot inkább hosszabbodó nyárnak képzelik el – talán a rövidülő péniszek veszélyével sikerül érdemben fellépni a légszennyezéssel szemben.

Egyre kisebb péniszek az újszülötteknél, rohamosan csökkenő spermiumszám a felnőtteknél. Egy kutatás szerint 2045-re a férfiak többségének örökítőanyaga már nem lesz alkalmas arra, hogy abból utódok szülessenek – írta a Sky News.

A New York-i Sinai Hospital professzora korábbi tanulmányok összegzésével arra jutott, hogy az elmúlt 40 évben nyugaton a férfiaknál a spermiumszám a felére csökkent. Shanna Swan szerint ez a következő évtizedekben az emberiség fennmaradásának is egyre komolyabb akadálya lehet.

Swan szerint az endokrin rendszer hormontemelő képességét csökkenthetik a levegőben lévő ftalátok. Mindenütt ott vannak, a csomagolóanyagoktól kezdve az élelmiszereken, ruhákon át a múszaki cikkekig. Ezek lassú párolgással szabadulnak fel, nyomuk az emberi szervezetben is kimutatható. Mértéke a professzor kutatásai alapján összefüggést mutat az újszülőtt fiúk péniszének méretével is.

A ftalát által befolyásolt hormontermelés hátrányos hatással lehet a szexuális képességekre is – figyelmeztetett a professzor.

 

telex.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux