Ugrás a tartalomra
x

Bőrszín és szexuális irányultság szerint tart külön diplomaosztókat az egyik legismertebb egyetem

Az elmúlt napokban súlyos kritikák érték a világ egyik legnevesebb egyetemét, a Columbiát, miután kiderült, hogy hat különböző diplomaosztó ceremóniát tartanak a diákok számára, és a csoportokat bőrszín és szexuális irányultság alapján osztják be.

A koronavírus-járvány miatt a Columbia Egyetem idén online tartja meg a diplomaosztó ünnepségeket, azonban nem ez az egyetlen rendhagyó dolog. Mint kiderült, hat különböző ceremóniát is tartanak majd, külön a spanyol ajkú, a fekete, a fehér és az ázsiai diákoknak, valamint azoknak, akik vagy szegények, vagy pedig az LMBTQ-közösség tagjai.

Ugyan az egyetem szerint ezek a rendezvények teljesen nyíltak, és bárki csatlakozhat hozzájuk akkor is, ha nem tartozik bele az adott csoportba, sokak mégis azzal vádolják a Columbia Egyetemet,

"HOGY ISMÉT BEVEZETTÉK A SZEGREGÁCIÓT, CSAK MOST ÉPPEN LIBERÁLIS ESZMÉKTŐL VEZÉRELVE, A SOKSZÍNŰSÉG HIRDETÉSE ÉRDEKÉBEN."

Az amerikai őslakos felmenőkkel rendelkező diákok számára a diplomaosztó április 25-én lesz, az LMBTQ-közösség tagjainak 26-án, majd őket követik az ázsiai, a szegény családból származó, a latin, majd a fekete diákok.

 

origo.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux