Ugrás a tartalomra
x

Varga Judit csak a „valódi nőket” köszönti fel nőnapon

Az igazságügyi miniszter szerint a mai világban ehhez bátorság kell.

Varga Judit a hétfői nőnapot használta fel arra, hogy ismét elővegye a Fidesz egyik kedvenc témáját, a gendert. Az igazságügyi miniszter egy Facebook-posztban köszönte meg a kedvességet és a nőnapi virágokat, egyben úgy tűnik, hogy ő csak azokat tartja valódi nőnek, akiknek a biológia neme nő.

"Ez a nap különösen fontos egy olyan világban, ahol már bárki szabadon választhat a majdnem száz féle nem közül… Ezért ma én is köszöntöm a nőket, akik mernek valódi nők lenni."

Az MTI később beszámolt arról is, hogy Varga részt vett a Fiatal Családosok Klubja, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Magyar Női Unió „Tisztelet a nőknek!” címmel, online megtartott tanácskozásán is. Ott arról beszélt, hogy „a nőiesség és a klasszikus női karakterjegyek kezdenek megfakulni és eltűnni a globális trendek forgatagában”.

A miniszter hozzátette: sokan vannak azonban, akik kitartanak a lecserélhetetlen női értékek mellett; vállalják a gyengédséget, a gondoskodást, az együttérzést, és így próbálnak egy jobb világot teremteni.

Ugyanezen a konferencián Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt hangoztatta, hogy a család a társadalom alapegysége, ezért erős családok kellenek, mert nélkülük nincs erős közösség, falu vagy város, és nélkülük nincs erős ország vagy nemzet sem. Az a gondoskodás és erő, amit a hölgyek a családoknak tudnak adni, képessé teszi az országot arra, hogy erős legyen.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux