Ugrás a tartalomra
x

Transznemű karakterünk is lehet a készülő Harry Potter-játékban

A következő Harry Potter-videójátékban a játékosok rendkívül szabad kezet kapnak karakterük megalkotásakor: attól függetlenül választhatnak női vagy férfi hangot a főhősnek, hogy milyen testet kreáltak neki, lehetőség lesz transznemű karaktert is megformálni – írja a Bloomberg belsős információkra hivatkozva. Ezen felül a varázsló és a boszorkány kasztok közül választhatjuk ki a nekünk szimpatikusat, ezen döntésünk alapján fog beosztani a játék a varázslók, vagy a boszorkányok kollégiumába, illetve később is ennek megfelelően hivatkoznak ránk, vagy szólítanak meg minket a játékbeli karakterek.

A Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling 2020 előtt a sokszínűség büszke szószólójának számított, akit éppenséggel a homofóbok ekéztek, amiért a szerző nem csupán kiállt a szexuális kisebbségek jogaiért, de egyenesen tudatta: Dumbledore, a Harry Potter-saga legfontosabb szereplőinek egyike melegként él a képzeletében. Tavaly nyáron azonban Rowlingot több LMBTQ-szervezet és civil, köztük maga Daniel Radcliffe is támadni kezdte, amiért – szerintük – transzellenes, transzfób megnyilvánulásokat tett az írónő. Minden bizonnyal a játékot fejlesztő Avalanche és Portkey Games is ezekre a kijelentésekre reflektál és fogalmaz meg álláspontot a következő játék választási lehetőségeivel. A fejlesztők egyébként nem engedték, hogy az írónő beleszólhasson a játék munkálataiba.

A Harry Potter: Hogwarts Legacy várhatóan 2022-ben jelenik meg PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series konzolokra. Az 1800-as években játszódó, nyílt világú szerepjátékban a Roxfort diákjainak bőrébe bújva kell helytállnunk mindenféle veszélyes helyzetben az iskolai teendőkön túl.

 

 

24.hu

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux