Ugrás a tartalomra
x

Már minden hatodik amerikai fiatal vallja magáról, hogy nem heteroszexuális

A felmérés szerint fokozatosan nő az LMBT-életmóddal azonosulók száma az USA-ban. A Gallup legújabb felmérése szerint az Egyesül Államok felnőtt lakosságának 5,6 százaléka vallja magát LMBT-identitásúnak. Ez az arány, a korábbi vizsgálat során (2017) még csak 4,5 százalék volt.

A közvélemény-kutatás 15.000 amerikai állampolgár megkérdezésével valósult meg, amelyből az is kiderült, hogy a felnőtt amerikaiak 0,6 százaléka tartja magát transzneműnek, ugyanakkor a 24 évnél fiatalabbak 15.9 százaléka azonosul már az LMBT-identitással.
 

Arányok az LMBT-közösségen belül

Az LMBT-felnőttek több mint fele (54,6 százaléka) biszexuálisnak tartja magát. Körülbelül negyedük (24,5 százalék) tartozik a homoszexuálisok csoportjába, míg 11,7 százalék leszbikus. Transzneműnek további 11,3% százalék tartja magát. 

Ötször nagyobb arányban fordul elő a demokrata-párti fiatalok körében (8,8 százalék) az eltérő szexuális orientáció, mint a republikánus fiatalok között (1,7 százalék). 

A felsőoktatásban végzettek és a felsőoktatási végzettséggel nem rendelkezők között elhanyagolható a különbség (5,6 és 5,7 százalék).
 

Idősebb generációk

Az idősebb generációkban azonban jóval kevesebb azon egyének száma, akik LMBT-személynek vallják magukat. 2020-ban, az 56 évnél idősebb amerikaiak 2 százaléka identifikálja magát így. A felmérésből az is kiderül, hogy a nők körében gyakoribb az LMBT-orientáció (6,4 százalék, míg a férfiaknál 4,9).

 

mandiner.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux