Ugrás a tartalomra
x

ILGA: Magyarország homofób, és Finnországban és Olaszországban is verbális támadásokra kerül sor

A fiatal emberek homofób családjuk kelepcéjébe kerültek, miközben Magyarországon és Lengyelországban gyűlöletet keltenek ellenük – ilyen és ehhez hasonló kijelentések szerepelnek a nemzetközi jogvédő szervezet éves jelentésében.

„Erősödik a homofób és a magukat transzneműnek tartók elleni gyűlöletbeszéd az európai politikusok körében” – többek között ezt állapítja meg az ILGA. A nemzetközi jogvédő szervezet, mint arról a Reuters is beszámol, éves jelentésében „,megkondítja a vészharangot” az Európában, valamint más régiókban tapasztalt anomáliák miatt.

(A Thomson Reuters hírügynökség honlapján egyébként külön alrovatban foglalkozik kizárólag úgynevezet LMBT témákkal - a szerk. )

Az ILGA-Europe, az ILGA – (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, a magukat homoszexuálisnak, leszbikusnak, transzneműnek stb. vallók nemzetközi szövetsége) ernyőszervezetének jelentése szerint egészen pontosan 17 országban „verbálisan megtámadták” az úgynevezett „LMBT+ embereket”. A jelentés szerint ezekre a verbális támadásokra „Európában és Közép-Ázsiában került sor – beleértve Észtországot, Finnországot és Olaszországot” – az elmúlt esztendőkben.

A jelentés szerint a COVID-19 fölerősödésével az „LMBT+ emberek helyzete megnehezült: a fiatal emberek homofób családjuk kelepcéjébe kerültek, miközben a fokozódó gazdasági problémák helyett ők váltak a politikusok célpontjaivá”. „Az LMBT-csoportok így bűnbakká lettek” – jelenti ki Evelyne Paradis, a szervezet egyik európai vezetője, aki „egyre intenzívebb gyűlöletbeszédről” számol be.

A jelentés kiemeli, hogy Lengyelországban erőteljesen támadták politikusok az „LMBT-ideológiát” a választási kampány alatt, míg Magyarországon „a transznemű embereknek tavaly megtiltották, hogy nemüket törvényesen megváltoztathassák”. Hozzáfűzik: Romániában és Bulgáriában „romlott az LMBT+ emberek helyzete” a tavalyi év folyamán. Mindeközben Törökországban, ahol kemény fellépés követte az úgynevezett LMBT+ emberek tüntetését, politikusok is kirohantak ellenük – tudatja a dokumentum.

A jelentés felidézi, hogy Suleyman Soylu belügyminiszter deviánsnak nevezte a tüntető egyetemi hallgatókat, Tayyip Erdogan elnök pedig kijelentette: ilyesmi, mint az LMBT, nem létezik.

A beszámoló arra is rámutat, hogy az úgynevezett LMBT+ közösségek Európában és Közép-Ázsiában élelmiszerrel és egyéb szükséges dolgokkal látták el csoportjaikat. Mindez Paradis szerint rámutat „az LMBT+ emberek társadalmi és gazdasági szempontból is óriási sebezhetőségére”.

 

hirado.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux