Ugrás a tartalomra
x

Dokumentumfilmet csinálnak az LMBT Jézusról

Egy készülő dokumentumfilm a katolikus ikonográfiát értelmezi újra azok mellet kiállva, akik nemi identitásukat a „megszokottól eltérő” formákban találják meg. Mi több, a produkció még magát a megváltót, Jézus Krisztust is az LMBTQ+ közösség tagjaként és/vagy propagátoraként jeleníti majd meg. A forgatókönyvben természetesen megjelenik a jezsuita James Martin is.

A Wonderfully Made már rögtön a plakátjával feltűnést kelt. A feltámadott Krisztus jelképére, vagyis a Golgotán üresen álló keresztre egy szivárványos lepel tekeredik, a keresztfára szegezett felirat (INRI) hűlt helyén pedig az LGBTQ+ betűhalmaz olvasható.

A dokumentumfilm rendezője, a homoszexuális „házasságban” élő, zsidó származású Yuval David szerint a film példátlan lesz. Az alkotásban egyebek közt olyan csoportok képviselői szólalnak meg, mint a DignityUSA (LMBT-személyek mellett elkötelezett „katolikusok” közössége, tagjai elismernek minden szexuális orientációt, és a szexuális kisebbségekért küzdenek az egyházon belül és a világban egyaránt), vagy épp a New Ways Ministry (célkitűzéseik megegyeznek a DignityUSA  közösség céljaival). 

James Martinnak szilárd meggyőződése, hogy ha Jézus ma járna közöttünk, akkor elsőként a társadalmi perifériára szorult LMBT-közösség felé fordulna – hiszen 2000 éve is a kitaszítottakra figyelt. „Jézusnak nincs ők és mi. Csak mi” – ecseteli Martin.

A dokumentumfilm a tervek szerint már idén megtekinthető lesz.

 

lifesitenews.com

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux