Ugrás a tartalomra
x

A bíróság szerint Novák nem lopott, amikor leszedte a Városházáról a szivárványos zászlót és a szemétbe dobta

Tavaly augusztusban eltávolította a szivárványos zászlót a budapesti Városházáról Novák Előd, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom alelnöke. Novák egy tűzoltólétrán mászott fel, és a zászlót egy kukába dobta. A rendőrök akkor állították elő, amikor visszament a létráért. A párt ugyanis provokációnak, „homoszexuális propagandának” tartja a meleg büszkeséget hirdető zászló kihelyezését.

Az MTI híre szerint Novák a Hundubon tette közzé a bírósági ítélet fényképét bejegyzésében:

"A budapesti Városházáról eltávolított LMBTQP-rongy ügyében lopással gyanúsított engem a rendőrség, de a jogerős bírósági végzés szerint a kukába helyezés is igazolja, hogy nincs szó erről, pusztán egy spárga elvágása minősült rongálásnak, amiért figyelmeztetést kaptam. A bíróság indokolása szerint figyelembe vette, hogy „a Mi Hazánk Mozgalom alelnökeként lelkiismereti kötelességének érezte, hogy a szivárvány színű zászlót a helyéről eltávolítsa”. Ezt minden normalitáspárti aktivista tekintse bátorításnak! Bár kitüntetés ilyesmiért csak a Mi Hazánk Mozgalom kormányra kerülése után várható…"

Először tavaly került ki az LMBTQ közösség szivárványszínű zászlója a Városháza homlokzatára. Karácsony Gergely főpolgármester azt közölte, azért döntöttek így, hogy ezzel is világossá tegyék: Budapest városa büszke minden olyan polgárára, aki él a szabadságával, és kiáll saját közösségéért.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux