Ugrás a tartalomra
x
""

Csaknem négyezerszer hívta a barátját és annak családját egy férfi a coming out után

Már az előkészületi ülésen jogerős ítéletet hozott a Debreceni Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki több ezerszer hívta fel a barátját és annak hozzátartozóit féltékenységből és haragból. A 23 éves férfi ugyanis beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is.

A fiatalember négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a másik férfivel, majd közöttük baráti viszony alakult ki. Később a fiatal jelezte a férfinak, hogy ő többet érez, mint barátság, ezért a férfi 2018 áprilisában minden kapcsolatot megszakított vele. A férfi ezt követően több általa használt telefonról próbálta felhívni a férfit, majd miután nem járt eredménnyel, annak hozzátartozóit hívogatta.

Ezután a férfi féltényeségből és haragból rendszeresen háborgatta a férfit és annak családját telefonon, és beleavatkozott az életükbe is. A bíróság  5 rendbeli zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért vele szemben 168 ezer forintos pénzbüntetést és 150 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A férfi az öt sértettet 3850 alkalommal zaklatta telefonon három hónap alatt. Ezen túlmenően a férfi  többször átirányította a sértettek telefonszámára érkező hívásokat a saját hívószámára. A hívásátirányításokat az elkövető a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a szolgáltatónál felmerült „adminisztrációs hiba” miatt tudta eredményesen kezdeményezni. Az ítéletet mindenki tudomásul vette, így az jogerős.

 

24.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux