Ugrás a tartalomra
x

A genderlobbinak kedvez Joe Biden

Ismét beléphetnek az amerikai hadseregbe transzneműek. Joe Biden hétfőn hatályon kívül helyezte elődje erre vonatkozó rendeletét. Ez egy újabb lépés afelé, hogy a férfi és női nem közötti különbséget teljesen eltöröljék Amerikában.

Az új elnök már órákkal a hivatalba lépése után aláírta azt a határozatot, amelynek értelmében minden korábbinál nagyobb védelmet élveznek az úgynevezett LMBT-közösség tagjai a nemi alapú diszkriminációval szemben.

Donald Trump 2017-ben jelentette be: a transzneműek semmilyen minőségben nem szolgálhatnak a fegyveres erőknél, mert szerinte ez tetemes orvosi költségekkel jár, illetve bomlasztja a hadsereget. A demokrata elnök alig egy hete van hivatalban, de sorra hozza a genderlobbinak kedvező intézkedéseket. Joe Biden rögtön egy transznemű nőt nevezett ki egészségügyi miniszter helyettesnek. És azt is tervezi, hogy elnöksége első 100 napján többek között eltörli a férfi és női nem közötti különbség állami elismerését, valamint kötelezi az intézményekben a transznemű mosdók kiépítését.

Mindezek előzményeként a demokraták ősszel transznemű szenátort indítottak Delaware államban, ahol a jelölt legyőzte republikánus kihívóját.

A Washington Post egyik szerezője pedig emlékeztetett: a kampányban Biden megígérte, hogy visszaállítja Obama elnök azon rendelkezését, miszerint az állami iskolákban a magukat lánynak valló fiúkat a lányok sportcsapataiba és zuhanyzóiba helyeznek, és ezt a kérdést prioritásként kezeli. A döntéssel a szenátus demokrata frakcióvezetője is egyetért.

A rendelet kritikusai szerint az újfajta megközelítés a női jogok csorbulásához vezet. Mivel azt is lehetővé tenné a transznemű nők számára, hogy részt vegyenek a női sportligákban.

A női sportban egyre nagyobb feszültséget gerjeszt a férfinak született versenyzők jelenléte, ugyanis a nők szerint képtelenség felülkerekedni olyan versenyzőkkel szemben, akiknek a testfelépítése különbözik az övéktől. Ez pedig jelentősen befolyásolja a teljesítményt.

 

hirtv.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux