Ugrás a tartalomra
x

Az RTL is kiáll a szivárványcsaládok jogaiért

Társadalmi célú hirdetésként fogja sugározni az RTL Magyarország a Háttér Társaság által készített A család az család című kisfilm egyes részleteit.

 

Az egyik videóban szivárványcsaládok tagjai és érintett szülők beszélnek a helyzetükről és véleményükről, a másikban pedig szakértők szólalnak meg a témában, köztük Szél Dávid, az Apapara blog szerzője és Takács Judit szociológus, az MTA doktora és az esseni Kulturwissenschaftliches Institut kutatója, aki több mint 20 éve foglalkozik a homoszexualitás társadalmi jelenségének vizsgálatával Magyarországon.

Ahogy a portálon írják

A kisfilmek adásba kerülése óriási jelentőséggel bír, hiszen így több millió magyar háztartásba tud eljutni az üzenet, miszerint a család fogalma sokkal színesebb, mint ahogyan azt egyesek gondolják és a család akkor is család, ha a szülők történetesen azonos neműek.

Az RTL ezzel valószínűleg a nemrég hatályba lépett törvényre reagál, amelyben ellehetetlenítik az egyedülálló szülők örökbefogadását, és beleírták azt is az alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya nő. Korábban egyébként az RTL egyik ismert műsorvezetője, Istenes Bence állt ki a közösségi médiában a szivárványcsaládok mellett.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux