Ugrás a tartalomra
x

Jakab Péter megkérdezte Orbánt, hogy ő vagy Kövér László is járt-e már meleg szexpartin

"Mostanában az ember csak úgy kapkodja a fejét, annyi a botrány önök körül: vesztegetés, orgia, kábítószer, pedofília. De mindez semmi egy zsák krumplihoz képest" – kezdte az azonnali kérdések sorát hétfőn a parlamentben Jakab Péter, emlékeztetve arra, hogy az elmúlt harminc év legsúlyosabb, több mint négymillió forintos országházi büntetését kapta a Ház tekintélyének megsértéséért, amiért egy zsák burgonyát próbált átadni Orbán Viktornak.

„Mennyit ér akkor egy zsáknyi drog, amit az ön EP-képviselője hoz egy brüsszeli orgiáról, megsértve Magyarország tekintélyét?” – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke, megemlítve, hogy Szájer József ezzel szemben 40 milliós prémiummal távozhat Brüsszelből. Jakab hozzátette, a brüsszeli orgia szervezője azt állítja, hogy kilenc fideszes járt nála, vagyis ennyi kormánypárti politikus lehet zsarolható.

"Tudnunk kell, hogy ki ez a kilenc. Kövér László például mondott már olyat, hogy szánalommal tekint a nőkre. Mi a helyzet a férfiakkal? Lehet, hogy ő az egyik? Vagy ön, miniszterelnök úr, ön járt már ilyen partin?" – kérdezte Orbánt a jobbikos politikus, aki szerint mindenkinek tudnia kell, hogy ki és mivel zsarolja a miniszterelnököt, ő ugyanis folyamatosan az ország érdekeivel ellentétes döntéseket hoz.

Orbán Viktor mindössze egyetlen mondattal válaszolt: azt mondta, nem érti, hogy miniszterelnökként neki mi köze van Jakab Péter krumplijához és az azért kapott parlamenti büntetéshez.

Vadai Ágnes (DK) is arról beszélt, hogy a Fidesz tele van zsarolható emberekkel, és a Szájer-ügyet is nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette.

A miniszterelnök megismételte: teljesen világos, hogy amit egy régi és nagy harcostársunk tett, az nem fér bele a mi közösségünk életébe, nem védhető, és nem is menthető, ezért nem maradt más választása, mint elhagyni a politikát, Szájer József ezt meg is tette. A nemzetbiztonsági kockázattal kapcsolatban azt mondta: a Gyurcsány-kormány idején orosz kémeket engedtek be a magyar titkosszolgálat épületébe, hogy az ott dolgozókat poligráfos vizsgálatnak vessék alá. Később hozzátette, az átvilágítások szigorításán, amit Vadai ugyancsak felvetett, el fog gondolkodni.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt kérdezte Orbán Viktortól: tudott-e Szájer József életmódjáról, arról, hogy „negyven éve” nem a keresztény-konzervatív értékek és az általa szövegezett alaptörvénynek megfelelően él?

A kormányfő úgy válaszolt: Magyarország egy szabad az ország, jogállam, az alkotmány senkinek sem mondja meg, hogy hogyan éljen, ha betartja a törvényeket. Szájer József pedig vállalta a tettei következményeit.

Szabó erre azt mondta, a Fidesz tíz éve kutakodik mások hálószobájában, és éppen most akarja megtiltani a meleg pároknak, hogy örökbe fogadjanak. Majd ismét megkérdezte a miniszterelnököt, volt-e tudomása Szájer életmódjáról, arról, hogy még az alaptörvény szövegezője sem tudja betartani azokat a normákat, amiket másoknak előírtak. Szabó Tímea ezt követően egy csupa egyest tartalmazó bizonyítványt adott át Orbánnak, aki szerinte a járványkezelésből is megbukott.

A kormányfő úgy válaszolt: a homoszexuális emberekre vonatkozó szabályokon 2008 óta nem változtattak. Itt minden bizonnyal a regisztrált élettársi kapcsolat bevezetésére utalt, és hozzátette, nem is támogatna semmilyen változtatást.

Az MSZP-s Gurmai Zita azt szorgalmazta, hogy állítsanak fel az országban több ezer tesztelőpontot, ahol karácsony előtt bárkin ingyenesen elvégzik a koronavírustesztet. Emellett sürgette a 100 százalékos táppénz kifizetését is, hogy a jövedelemvesztéstől való félelem miatt senki ne mulassza el a tesztelést.

A miniszterelnök azt mondta, a járványügyi védekezéssel kapcsolatos döntéseket az operatív törzs hozza, azt pedig a szakmai testületekkel konzultálva, orvosok véleménye alapján döntik el, hogy kiket tesztelnek. Orbán azt mondta, az elmúlt hetekben Magyarország a legtöbbet tesztelő európai országok között volt, tesztelték az egészségügyben, a szociális szférában, az oktatásban és legutóbb a közigazgatásban dolgozókat, az eredményeket pedig nyilvánosságra hozták.

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux