Ugrás a tartalomra
x

Betlehem helyett szivárványos kisvonat került a pécsi karácsonyfa alá

Betlehem helyett az LMBTQ közösség színeivel kifestett szivárványos kisvonat került a mindenki karácsonyfája alá Pécsett. A nagy felháborodásra az önkormányzat a hagyományos Betlehemet is a fa alá tette, igaz, maradt a szivárványos kisvonat is.

Az önkormányzat közleménye szerint a betlehem túl értékes ahhoz, hogy őrizetlenül hagyják, 24 órás felügyeletét viszont csak mostanra sikerült megoldaniuk. A város lakói a hiánya miatt már egy tiltakozó akciót is szerveztek.

Arról hogy mit jelképez a szivárványos vonat és hogy egyáltalán mint keres a betlehem mellett, nem szól a városháza közleménye. A PécsAktuál internetes portál olvasói jelezték, hogy hiányzik az évek óta megszokott betlehem a város főterén felállított mindenki karácsonyfája alol. A Jézus születését ábrázoló jászol helyén viszont van egy fából készült kisvonat, amely a szivárványos zászló színeit idézi. A felháborodott kommenteket látva Pécs balliberális vezetése lépett, a vonatot kicsit arrébb tolták és kitették a betlehemet is.
 

hirtv.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux