Ugrás a tartalomra
x

7 dolog, ami segít, *hogy túljuss azon*, ha megcsaltak

Óh, azok a kínzó kérdések, amik egy megcsalás után felmerülnek: Hogyan lehet ezután egy másik kapcsolatba kezdeni? Igazán meg tudnék újra bízni egy másik emberben? A hibáim miatt csaltak meg? Újra meg fog történni? Normális, ha te is ezeket gondolod, de hidd el túl lehet ezen lépni! Segítünk.

A megcsalás az egyik legkegyetlenebb dolog, bárki is csinálja. Ha téged csalnak meg, akkor nagyon sokáig rágódsz azon, hogy miért történt ez. Ha pedig te csalod meg a párod, akkor a bűntudat sok álmatlan éjszakát okoz. Bármelyik szituáció is áll fent, itt van néhány jó tanácsunk, ami segíthet, hogy könnyebben feldolgozd ezt a helyzetet!

Nem a te hibád!

Miután megcsaltak lesz néhány nagyon rossz napod, amikor azt fogod gondolni, hogy ez a te hibád. Mert mi van ha másként öltözködsz, más zenét hallgatsz, vagy csak másik munkahelyen dolgoznál, és jobb lettél volna önmagadnál, akkor lehet hogy ezek meg sem történnek??? De ezek a mi lett volna kérdések azok, amik teljesen rossz irányba visznek el. Ne rágódj ezeken! Időbe telhet mire eljutsz oda, hogy ezek közül a dolgok közül az egyik sem volt indok egy megcsalásra. Nem a te hibád, hogy a másik hibázott!

Dolgozz magadon!

A megcsalás megsebesíti a lelked. Légy kedves magadhoz és dolgozz azon, hogy jobban legyél. Te éppen most törtél össze, és senki sem fogja helyetted összeszedegetni a szíved darabjait. Keress egy egészséges módszert arra, hogy újra összerakd magad. Ahelyett, hogy az első dolgod egy bárba vezetne és alkoholt innál, inkább vegyél elő egy üres füzetet és írd ki magadból a szíved bánatát. Vagy csak sírj egy kiadósat.

Nathan Zedd azt mondta: „A növekedés azzal kezdődik, hogy elfogadjuk önmagunkat.” Ez az idézet legyen a mantrád, és fogadd el magad, és dolgozz azon, hogy jobb legyél másoknál!

Vegyél ki egy kis szünetet a randizásból

Ez együtt jár a fenti dolgozz magadon résszel. Valószínűleg egy megcsalás után nem vagy olyan lelkiállapotban, hogy rögtön randizni és ismerkedni kezdj. Adj magadnak időt, legyen ez egy hét, két hét, vagy 3 hónap, amennyire szükséged van. Csinálj olyan dolgokat a randizás helyett, amik boldoggá tesznek. Biztosnak kell lenned magadban mielőtt új kapcsolatban kezdesz, mert másként nem fog működni.

Ne büntesd a következő “áldozatodat”

Természetes, hogy a bizalmad megrendült, de ne büntesd a következő személyt, akihez közel kerülsz. Nem ő okozta a fájdalmadat, meg kell találnod a módját, hogy újra tudj bízni az embereknek. Légy őszinte az új pároddal, és tudasd vele, hogy mi történt az előző kapcsolatodban. Ha te csaltad meg a párodat, akkor is muszáj őszintének lenned. Tudják meg, hogy mit érzel, és mit csináltál, mert ez segít neked is, és a következő kapcsolatodnak is abban, hogy együtt kialakítsátok a bizalmi légkört.

Ne légy keserű a közösségi oldalakon

„Összehasonlítás az öröm tolvaja” – Theodore Roosevelt. Ne tölts el azzal időt, hogy csekkolod a volt párod oldalát. Ne hasonlítsd össze magad azzal, akivel megcsalt. Ez sosem fog eredményre vezetni, és visszavetheti a gyógyulási folyamatot is. Ne írj ki dühös véleményeket a közösségi oldalaidra, mert ezzel nem leszel szimpatikus a következő jelölteknek, ha elolvassák a régebbi kirohanásaidat.

Vedd körül magad pozitív emberekkel

Ne próbálj teljesen egyedül foglalkozni ezzel a helyzettel! Kérd a barátaid, családtagjaid segítségét. Némelyikük hasonló helyzeten ment keresztül, így okos tanácsokat tud adni neked. Segíthetnek ezek az emberek kezelni a te fájdalmadat. Ne bagatelizáld el ezt az egészet, ez egy igencsak komoly dolog, ami miatt segítségre van szükséged, hogy átjuss rajta.

Keress egy jó terapeutát!

Egy jó terapeuta segít abban, hogy rendezd a gondolataidat és érzéseidet, és segít abban is, hogy egészséges megbirkózási mechanizmusok jöjjenek létre benned. Nem szégyen segítséged kérni! Ezt sose felejtsd el!

 

www.goodstuff.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux