Ugrás a tartalomra
x

Budapest Pride a Szájer-ügyről: Szívesen segítünk a Fidesznek, hogy elfogadóbb legyen

“A Budapest Pride felajánlja a Fidesznek, hogy segíti a pártot abban, hogyan tudnak elfogadó és biztonságos közeget teremteni LMBTQ tagjainak, hogy biztonságosan előbújhassanak és szabadon, hazugságok nélkül megélhessék önmagukat politikai munkájuk során” - írták pénteki közleményükben a felvonulás szervezői.

Szerintük az, hogy Szájer Józsefről 30 éve tudják a Fidesz-tagok, hogy a férfiakhoz (is) vonzódik, mégis titkolnia kellett ezt, az inkább a Fidesz politikai kultúrájáról árul el sokat, mintsem Szájerről. Mindebből arra következtetnek, hogy a Fideszben nem számít az elvégzett munka: ha valaki a saját neméhez vonzódik, akkor titkolózni és hazudozni kényszerül, hogy hatalomban maradjon.

“A Fideszben, úgy tűnik, úgy lehet magas pozíciókat elérni, ha vagy heteró vagy, vagy azt hazudod magadról, hogy heteró vagy. Egy ilyen politikai közösség pedig, mint az már a napnál is világosabban látszik, megnyomorítja a tagjait.”

Azt is írták, azon dolgoznak, hogy minden LMBTQ embernek jobb legyen Magyarországon élni, azoknak is, akik a Fidesz vagy a KDNP tagjai és szimpatizánsai. (Idén a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg a Budapest Pride-ot.)

Belga lapértesülések alapján derült ki kedden, hogy a Fidesz legtapasztaltabb európai parlamenti képviselője azért mondott le váratlanul vasárnap EP-mandátumáról, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során megállították, miután az ereszcsatornán mászva menekült egy, a karanténszabályokat megszegve, többségében férfiak részvételével rendezett 25 fős brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában ecstasytablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte.

A botrány hatására Szájer kilépett a Fideszből, amelynek alapítója volt, csütörtökön pedig Soproni díszpolgári címéről is elmondott. Orbán Viktor azt mondta a történtekről, hogy védhetetlen volt, amit tett.

“Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető.”

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux