Ugrás a tartalomra
x

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

A kijárási korlátozások ellenére tartottak szexpartit diplomaták és egy EP-képviselő részvételével Brüsszelben. Utóbbi állítólag megpróbált elmenekülni. Frissítés: Szájer József elismerte, hogy részt vett a pénteki bulin.

Péntek este a brüsszeli rendőrség egy 25 fős szexpartin ütött rajta egy belvárosi klubban (a belga HLN videója alapján egy melegbár épületében), a Rue des Pierres-nél. Belga sajtóhírek szerint a társaság főleg férfiakból állt, a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg őket.

A korábbi beszámolók szerint egy európai parlamenti képviselő és több diplomata is részt vett az orgián. Az EP-képviselő megpróbált elmenekülni, de elkapták, majd ezek után a mentelmi jogára hivatkozott. A Brussels Times szerint drogokat is találtak a helyszínen.

Az Európai Parlament szóvivője, Jaume Duch Guillot a 444-nek azt mondta, egyelőre nem tájékoztatta a rendőrség az esetről a parlamentet, ezért ők is csak a sajtóban megjelent információkat ismerik.

A belga HLN azt írja, szerkesztőségüknek megerősítették, hogy a rendezvény egy szexparti volt, amelyen részt vett az Európai Parlament egyik képviselője. A HLN konkrétan magyar képviselőről ír, aki állításuk szerint ezt követően lemondott mandátumáról. A magyar szál megjelent a VTM News tudósításában is, ahol olyan politikust említettek, aki az ő verziójuk szerint kapcsolatban áll a Fidesszel, Orbán Viktor magyar miniszterelnök “jobboldali nacionalista” pártjával.

A hvg.hu megkereste a belga rendőrséget és ügyészséget, ahol egyelőre nem erősítették meg a hírt, így azt sem, hogy magyar politikus lenne érintett az ügyben. Ugyanakkor a belga ügyészség egy órán belül ígért tájékoztatást. Ugyancsak megkerestük a Fideszt, illetve Deutsch Tamást, a Fidesz–KDNP EP-delegációvezetőjét és több EP-képviselőt, hogy kommentálják a pártot érintő belga állításokat, egyelőre azonban ők sem reagáltak.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője vasárnap, lelki terhekre hivatkozva jelentette be: visszaadja mandátumát. Akkor azt mondta, döntése egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot, és nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával, a vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, azt támogatja.

Témához kapcsolódó cikk: Megszólalt Szájer: Jelen voltam a pénteki házibulin

 

hvg.hu

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux