Ugrás a tartalomra
x

Felajánlotta a lemondását a budakalászi jegyző, aki búzavirágnak nevezett egy melegnek hitt jelentkezőt

Felajánlotta lemondását a budakalászi jegyző, miután pár napja a Telex megírta, hogy egy birtokunkba került hangfelvétel alapján kiderült, azért utasította el a budakalászi önkormányzat egy anyakönyvvezetői állásra jelentkezett embert, mert melegnek gondolták. Hivatalosan mással indokoltak.

Az önkormányzat honlapján a jegyző egy rövid közleményben tudatja, hogy beadta felmondását a polgármesternek. Mint írja:

"Tisztelt Budakalászi Polgárok!

A napokban nyilvánosságra került szavaimért minden ismerőstől és ismeretlentől ezúton is szeretnék bocsánatot kérni. A következményeket és az azzal járó felelősséget, kötelezettséget vállalom és vállalni fogom. A jegyzői munkámat érintő kérdésekben egyeztetést kezdeményeztem polgármester úrral és felajánlottam neki a lemondásomat."

Deák Ferenc

Az említett hangfelvételeken ilyeneket mond: 

„ Gondolkodtunk, mi legyen, (…) felhívtuk, hogy akkor rá esett a választásunk. De közben most tudtam meg egy negyedórája, hogy jó volt a megérzésem, búzavirág”. Meg olyat, hogy "utálom az ilyen lóbaszó férfiakat, haragszom rájuk, alapból”, és Deáknak az is szemet szúrt, hogy korábbi munkahelyén a pályázó több élettársi kapcsolati bejegyzést is lebonyolított – ami az anyakönyvvezetői állással járó feladat. „Mi ilyet itt nem fogunk csinálni, mert nem vagyunk erre kijelölve, hála a jó istennek” – mondta.

www.telex.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux