Ugrás a tartalomra
x

A Marvel 4. fázisában kulcsszerepet kaphatnak az LMBTQ-hősök

A Bosszúállók: Végjáték egyik jelenetében a Chris Evans megformálta Amerika Kapitány csoportterápiát tart olyan embereknek, akik elvesztettek valakit a csettintéskor, és az egyik résztvevőről kiderül, hogy meleg. A meg nem nevezett férfit – akit nem mellesleg az egyik rendező, Joe Russo alakított -, nem sokat láthattuk, ami miatt többen kritizálták a Marvelt. A stúdió elnöke, Kevin Feige erre reagálva azt mondta, hogy a jövőben fontosabb szerepben is láthatunk majd meleg hősöket a filmjeikben.

Joe Russo a Deadline-nak adott interjúban beszélt arról, hogy miért találták ki ezt a karaktert. „Fontos számunkra a diverzitás. S mivel fontosnak tartjuk, szerettük volna, ha a négy Marvel-filmünk egyikében egy meleg karakter is van” – magyarázta, majd azt is elmondta, miért ő alakította a férfit.

„Úgy éreztük, fontos, hogy az egyikünk játssza el, a következetesség érdekében, hogy megmutassuk: ez a dolog olyan fontos a filmesek számára, hogy egyikünk reprezentálja. Az időzítés tökéletes, hiszen lenyűgöző, hogy a Marvel Moziverzum most arra tart, hogy jobban koncentráljon a diverzitásra.”
Sokan felháborodtak azon, hogy a franchise első nyíltan meleg karaktere ilyen kevés szerepet kapott. Kevin Feige ezzel kapcsolatban az i09-nak azt mondta, számukra ez a jelenet nem arról szólt, hogy itt mutatják be az első meleg szereplőt. „Nem az volt a szándékunk, hogy ő legyen az első fókuszba helyezett karakter” – jelentette ki. „Az a jelenet csak a tényekről, az életről, az igazságról szólt. Tetszett, hogy a hősünk, Steve Rogers még csak nem is pislog a kijelentés hallatán. Sosem akartuk, hogy úgy tekintsenek erre, mint az első [meleg] hősünk bemutatására. Azt hiszem, azért kapott mégis ekkora figyelmet, mert ez az első utalás erre.” A Marvel Moziverzumnak már van egy nyilvános LMBTQ-karaktere, Valkyrie ugyanis biszexuális – bár ezt nem a filmekből tudjuk, ugyanis a Thor: Ragnarökből kimaradt az erre utaló jelenet. Ugyanakkor Feige azt ígérte, hogy nemsoká további meleg karakterek csatlakoznak a franchise-hoz.

„Eddig sem titkoltuk, hogy ez fog történni, és hogy jóval fontosabb LMBTQ-hősök érkeznek a jövőben. Hamarosan.”

www.filmezzunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux