Ugrás a tartalomra
x

Semjén Zsolt is kellett ehhez a transznemű házassághoz

Transznemű pár házasodik Magyarországon, a növekvő homofóbia hazájában címmel közölt riportot a Reuters Csillag Tamara és Angyal Elvira esküvőjéről. Mint ahogy a cím is világossá teszi, két transznemű nőről van szó, akik nem egy törvényi kiskapunak köszönhetően tudtak összeházasodni, hanem éppen egy transzneműek ellen hozott törvény miatt.

Május 19-én szavazta meg ugyanis a parlament azt a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényt, amelynek a 33-as paragrafusa híresült el: ez úgy rendelkezik, hogy az anyakönyvi nyilvántartás kizárólag a születési nemet tartalmazza, amely adat nem változtatható meg.

Csillag Tamara emiatt még mindig férfiként van jelölve a személyi igazolványában, Angyal Elvira viszont még meg tudta korábban változtatni a nemét a dokumentumaiban is, így összeházasodhattak múlt pénteken Polgárdiban.

"- Valóra vált az álmunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy hivatalos pecsétet kaptunk a kapcsolatunkra" -  mondta a Reutersnek Angyal Elvira.

A riportban megjegyzik, hogy a friss házasoknak összesen hét gyerekük van, mert férfiként is családban éltek. A hét gyerek közül egyedül Angyal fia, Patrik jelent meg az esküvőn. Ő azt mondta, hogy az egyik legnagyobb öröm az életben, hogy boldognak látja az ember a szüleit.

A cikkben megjegyzik, hogy Magyarországon egyre gyakoribbak a homofób megszólalások a kormánypártok részéről, és ezek gyakran törvényben is rögzülnek. Erre példa a már idézett 33-as paragrafus is.

Idézik Semjén Zsoltot is, aki szerint a házasság szentségéből az azonos nemű párok nem részesedhetnek, és nem is lehet családnak hívni egy családot, ha nem egy nő és egy férfi alkotja az alapját az Alaptörvénynek megfelelően.

"- Nem szabadna gyereket adoptálniuk, mert a gyerek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok joga egy gyerekhez" - vélekedett korábban a miniszterelnök-helyettes.

 

www.24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux