Ugrás a tartalomra
x
""

"Pride" kvízjáték - EREDMÉNYHIRDETÉS

Sziasztok!

Örülünk, hogy sokan részt vettetek játékunkban, az alábbiakban láthatjátok a játék helyes válaszait illetve a sorsolás eredményét.
 

Helyes válaszok:

1

Angol nyelvű szó, aminek a magyar jelentése büszkeség. Hazánkban leggyakrabban a Budapest Pride elnevezésű fesztivál rövidítéseként használják a kifejezést. A Budapest Pride a szexuális kisebbségek (LMBTQ) fesztiválja, aminek legismertebb része a Budapesten tartott felvonulás.

 

2

A Pink Piknikek a magyarországi LMBT közösség első nyilvánosan megszervezett eseményei, a Budapest Pride felvonulások előzményeiként a hazai melegmozgalom előfutárának tekinthetőek. Az első Pink Piknikre 1992. szeptember 13-án, a Hármashatár-hegyen került sor, mintegy 300 fő részvételével. A későbbiekben, a 2000-es évek elejéig több helyszínen is megrendezték, egy idő után már az LMBT fesztiválok részeként.

 

3

Meglepő módon erre a kérdésre érkezett a legtöbb rossz válasz, pedig mostanában tele van vele az internet. Nem tudjuk eldönteni, hogy ez azért volt, mert a zárójelben lévő instrukciót sokan figyelmen kívül hagyták, vagy valóban ennyien tudták rosszul a helyes sorrendet...

 

4

A szivárványzászló az 1970-es évek óta szimbóluma a meleg és leszbikus büszkeségnek. Az első melegbüszkeség-zászlót 1978-ban Gilbert Baker készítette harminc önkéntes társával együtt kézifestéses technikával. Ez a zászló még nyolc sávból állt, Baker minden színt külön jelentéssel ruházott fel: a rózsaszín a szexualitást, a piros az életet, a narancssárga a gyógyulást, a sárga a napot, a zöld természetet, a türkiz a művészetet, a kék a harmóniát, az ibolya pedig a lelket szimbolizálja. Harvey Milk 1978. novemberi meggyilkolását követően a zászló iránti igény rendkívüli módon megnőtt, és a Paramount Zászlótársaság megkezdte annak sorozatgyártását. A zászló az évek során számos módosuláson ment keresztül: először a rózsaszín, majd a türkiz sáv került le róla. A mai hatszínű változat 1979 óta van forgalomban.

 

5

A Stonewall-lázadás (vagy Stonewall-felkelés) a meleg (LMBT) közösség tagjainak spontán, erőszakos tüntetéseinek sorozata, amely 1969. június 28-án a kora reggeli órákban kezdődött, válaszul a a New York-i Manhattan Greenwich Village negyedében található Stonewall Inn kocsma vendégei ellen irányuló rendőrségi razziára.

 

6

A kérdéseket és válaszlehetőségeket próbáltuk úgy összeállítani, hogy ne legyen sem túl könnyű, sem túl nehéz, az internet segítségével viszont mindegyikre pillanatok alatt meg lehetett találni a választ, ha nem ment fejből.

 

7

Örülünk, hogy szinte valamennyi résztvevő szívesen játszana máskor is ezért rendszeresen jelentkezünk majd hasonlóval terveink szerint. Akinek ezúttal nem jött össze, hamarosan ismét próbálkozhat! 

 

Sorsolás:

 

 

Nyertesek és nyeremények:

1. Sipi nyereménye: 1 db 10 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon

2. Bence25 nyereménye: 1 db 5 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon
3. Mr.Achii84 nyereménye: 1 db 5 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon

4. isti19911208 nyereménye: 1 db 2 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon
5. Euroman nyereménye: 1 db 2 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon
6. Zoltán nyereménye: 1 db 2 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon
7. Sirocco nyereménye: 1 db 2 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon
8. Balázs 07 nyereménye: 1 db 2 000 Ft értékű „Why not?” ajándékkupon

 

Gratulálunk a nyerteseknek! 

 

A nyeremény átvételével kapcsolatban hamarosan mindenkinél jelentkezünk a megadott e-mail címen! A játékra vonatkozó játékszabályzat itt olvasható: https://gay.hu/reszveteli-feltetelek-es-jatekszabalyzat

 

Gay.hu

 

 

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux