Ugrás a tartalomra
x

Egy amerikai tanár aggódik, hogy “a konzervatív szülők belehallgatnak az online órákba”

Egy philadelphiai állami iskola tanára Twitter bejegyzésben fejezte ki aggodalmát amiatt, hogy a konzervatív szülők néha belehallgatnak az online órákba, ezzel pedig megnehezítik a munkáját, hogy a “gyerekekből kinevelje a rasszizmust, a homofóbiát és a transzfóbiát”.

Matthew Kay tanár kíváncsi arra, hogy “az oktatók hogyan fogják kezelni a “konzervatív szülőket”, amikor azok meghallgatják az online tanórákat. Szerinte “nagy kárt okozhatnak a helikopterszülők”, ha meghallanak egy órát például a szexualitás témájában. 

"Most ősszel a virtuális óráknak több megfigyelője is lehet, szülők és testvérek is lehetnek azonos szobában. Nem tudhatjuk, hogy éppen ki hallja majd a beszélgetést. Mit jelent ez az érzékenyítő órák esetében? " - írta a tanár, aki szerint sokszor, ami elhangzik az osztályteremben, az a tanár és a gyerek között marad ezért az iskola falai között igazán biztonságos a tér a gyerekek számára.

"Ugyan a “konzervatív” szülők miatt aggódom a legjobban, de tudom, hogy a károkozás baloldaliak részéről is jöhet. Ha belekezdünk abba a zavaros munkába, hogy a gyerek  rasszizmusát, homofóbiáját vagy transzfóbiáját visszaszorítjuk, el kell gondolkodnunk azon, mennyire akarjuk, hogy a szülők befolyásoljanak minket ebben?" -fejtegette aggályait Twitter bejegyzésében Kay, aki miután a poszt felkapott lett, priváttá tette profilját. Amerikában egyébként egyre több olyan esetről hallani, amikor a szülőket kihagyják a gyermek szexuális orientációjával kapcsolatos kérdésekből. Sok tanár szerint ugyanis, a szülők csak elnyomják gyermekeik valós érzelmeit. 

www.hitradio.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux