Ugrás a tartalomra
x
""

Jobban bíznak a nők a meleg pasikban

A nők kevésbé bíznak a heteroszexuális férfiakban, mint a melegekben, mert attól tartanak, hogy a heterók érdekből – szexuális ellenszolgáltatás reményében – kedvesek velük.

Ha egy heteroszexuális nőnek tanácsra van szüksége párkapcsolati kérdésekben, a legszívesebben egy meleg férfihez fordul. A barátnő irigy lehet, és megpróbálhatja elszedni a szeretett férfit, míg a heteró barát megpróbálhatja kihasználni a helyzetet. A homoszexuális barát ezzel szemben megbízható információforrásnak tűnik a nők túlnyomó többsége számára.

A University of Texas kutatása szerint ez a különleges bizalom az alapja annak a mély barátságnak, ami a hetero nők és a meleg férfiak között van. A kutatást vezető Eric Russel szerint épp ezért tudományos alapja van az ilyesfajta barátságoknak, amiket főként a mozivásznon és a tévé képernyőjén látunk gyakran.
A kutatók négy különböző tanulmányt hasonlítottak össze, amelyek során közel 700 heteroszexuális diáklány válaszolt a kérdésekre. Volt, hogy a résztvevők közösségi médiaplatformon való jelenlétét is vizsgálták, majd el kellett mondani, hogy a hetero- vagy inkább homoszexuális barátjukban bíznak-e jobban.

“Ezek mögött a kapcsolódások mögött nagyon mély szociál-pszichológiai folyamatok húzódnak, amelyekről nem is tudunk”

– vélekedik a szakember.

 

nuus.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux