Ugrás a tartalomra
x
""

Meleg karakter miatt állítottak le egy török Netflix-sorozatot

Az If Only címre hallgató projekt forgatása leállt a hatóságok nyomása miatt.

A Financial Times értesülései szerint leállt a török If Only című sorozat forgatása, miután a török hatóságok kifogásolták a forgatókönyvet. A portál szerint egy meleg karakter nem tetszett a cenzoroknak a forgatókönyvben.

A nyolcrészes széria forgatásának kezdetét még márciusban jelentették be hivatalosan. A Netflix azonban végül elállt a projekttől, miután a producerek nem kaptak engedélyt a helyi hatóságoktól.

A Financial Times-nak megszólalt a török kormányzópárt szóvivője is, aki elismerte, gondjaik akadtak a forgatókönyvvel, igaz, ő már nem részletezte, mi okozta a problémát a fiktív történetben.

Ece Yörenç, a műsor kreatív vezetője egy török filmes oldalnak úgy nyilatkozott, ez a döntés a jövőre nézve is félelmetesnek tűnik.

2018 óta török tartalmakat is gyártó Netflix csak közvetve kommentálta hivatalosan az esetet. A cég szóvivője szerint továbbra is elkötelezettek a török helyi produkciók gyártása mellett, és több lokális produkción is dolgoznak jelenleg török alkotókkal.

Yörenc a Twitteren az eset után Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatójának korábbi, 2018-as nyilatkozatát idézte fel.

“Ott vagyunk Szaúd-Arábiában, Pakisztánban. Ha ezekben az országokban nincsenek problémáink, akkor milyen gondunk lenne Törökországban?"

- mondta akkor Hastings.

 

kreativ.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux