Ugrás a tartalomra
x
""

A homoszexuálisok gyógykezelésének betiltását követelik az Egyesült Királyságban

Követelik a homoszexualitást gyógyító eljárás betiltását, az Instagram letiltja a terápiát népszerűsítő LMBTQ-ellenes bejegyzéseket. 

Még Theresa May ígérte meg az eljárás betiltását

Az Instagram már többször élt a cenzúra eszközével, hiszen nem csak az erotikus tartalmakat, a manipulált képeket száműzik, de az abortusztabletta ellen is fellépett már.

Az Instagram bejelentette, hogy blokkol minden olyan tartalmat, amely valamilyen formában népszerűsíti az átformáló terápia szolgáltatást, írja a Dazed. A magát a homoszexualitásra alkalmazandó gyógymódnak beállító eljárás, az LMBTQ emberek szexuális orientációjának megváltoztatását célozza.„Nem engedjük, hogy támadás érje az embereket szexuális hovatartozásuk vagy nemi identitásuk miatt. Változtattunk a szabályzatunkon és megtiltjuk az átformáló terápia szolgáltatások promócióját. Folyamatosan újraértékeljük az irányelveinket és folytatjuk a szakértőkkel való konzultációkat, illetve figyeljük a felhasználók részéről történő visszajelzéseket” – mondta Tara Hopkins, az Instagram egyik vezetője. Az Instagram figyelmeztet, hogy időbe telik amíg a tiltott tartalmakat eltávolítják a platformról a felhasználók bejelentései alapján.

„Nem engedjük, hogy támadás érje az embereket szexuális hovatartozásuk vagy nemi identitásuk miatt. Változtattunk a szabályzatunkon és megtiltjuk az átformáló terápia szolgáltatások promócióját. Folyamatosan újraértékeljük az irányelveinket és folytatjuk a szakértőkkel való konzultációkat, illetve figyeljük a felhasználók részéről történő visszajelzéseket”

– mondta Tara Hopkins, az Instagram egyik vezetője. Az Instagram figyelmeztet, hogy időbe telik amíg a tiltott tartalmakat eltávolítják a platformról a felhasználók bejelentései alapján.

A kampányolók továbbra is küzdenek az angol kormánnyal, hogy nyilvánítsák illegálissá az átformáló terápiákat, amire még az egykori miniszterelnöknő, a Berxitbe belebukott Theresa May 2018-ban tett ígéretet.

A brit alsóház bocsánatkérésre kényszerült egy Twitter-poszt miatt, amelyben az LMBTQ embereket hívta párbeszédre azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményük a terápiáról.

A terápia ellen harcoló aktivisták nyílt levélben felszólították az esélyegyenlőségi minisztert, Liz Truss-t, a törvénytelen eljárás betiltására. A levelet többek között olyan prominens LMBTQ-barát hírességek írták alá, mint Olly Alexander, Munroe Bergdorf, Dua Lipa, és Rina Sawayama.

Az LMBTQ-ellenes terápia során voltak, akik meghaltak

A Dazed még 2016-ban számolt be négy férfi esetéről, akik átestek a procedúrán. Egyikük úgy fogalmazott, hogy az eljárás nem más, mit kínzás, gyilkosság és erőszak.

"Mindenki, akit ismerek azok közül, akik átestek az eljáráson az öngyilkosságon gondolkodtak, megkísérelték vagy pedig sikeresen végrehajtották."

– emlékezett vissza az eljárás egyik túlélője.

A petíció tehát azt sürgeti, hogy az Egyesült Királyságban tegyék törvényellenessé a homoszexualitásból kigyógyító terápia alkalmazását.

 

contextus.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux