Ugrás a tartalomra
x
""

A melegházasságok 5 év alatt 4 milliárd dollárral járultak hozzá az amerikai gazdasághoz

Az azonos neműek már majdnem annyit költenek a nagy napra, mint egy hetero pár.

Öt éve legalizálták az azonos neműek házasságát az Egyesült Államokban, ennyi idő alatt közel 4 milliárd dollár (1200 milliárd forint) forgalmat generáltak a UCLA friss tanulmánya szerint, írja a Metro.

A jelentés szerint a melegházasságok közel 244 millió dollár (75,5 milliárd forint) helyi és állami adót generáltak, évente nagyjából 45 ezer munkahely fennmaradásához járulnak hozzá, mióta 2015. júniusában szövetségi szinten is törvényessé tették az azonos neműek egybekelését.

Ennyi idő alatt 293 ezer meleg pár házasodott össze az országban, alkalmanként átlagosan 11 ezer dollárt (3,4 millió forint) költve a nagy napra. A kimutatások szerint ez alig valamivel marad csak el a heteroszexuális párok 15 ezer dolláros (4.6 millió forint) költekezésével szemben. Az elmúlt időszakban azonban egyre csökken a meleg és a hetero párok költése közötti különbség.

A felmérés kitér arra is, hogy a melegházasságok 1,1%-a végződik válással ebben az évben, ami éppen csak elmarad a kétnemű házasságok válási arányától.

"Ez is csak azt bizonyítja, hogy ezek is ugyanolyan házasságok, mint a többi, a válások pedig pont olyanok, mint a többi válás" - mondta Christy Mallory, a kutatás társszerzője.

Egy napokban közzétett közvéleménykutatás szerint az Egyesült Államokban az azonos neműek házasságát 67% támogatja, ami megegyezik a 2018-as rekordtámogatottsággal. Pártszimpátia alapján a demokraták 83%-a, a függetlenek 71%-a, míg a republikánusok 44-49%-a ért egyet a melegházasságok intézményével. Hozzáteszik: a republikánus támogatók aránya 1996-hoz képest 33%-kal emelkedett.

www.szeretlekmagyarorszag.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux