Ugrás a tartalomra
x

Mit tehet a munkaadó? Beszámoló a COVID-19 hatásáról a nők, LMBTQI emberek, romák és fogyatékossággal élők helyzetére

Tudjuk, hogy a koronavírus-járvány mindenkinek nehéz. Az viszont már kevésbé egyértelmű, hogyan hat a járvány különböző kisebbségi csoportokra a munkahelyen és azon túl, illetve mit tehetnek a munkáltatók értük ebben a krízisidőszakban. 

A Nyitottak vagyunk együttműködést kezdeményezett hazai szervezetekkel, az Amnesty International Magyarországgal, a Bagázs Egyesülettel, a Háttér Társasággal és a Salva Vita Alapítvánnyal. A Nyitottak vagyunk és partnerei közösen adták ki és terjesztik a „Mit tehet a munkaadó? Beszámoló a COVID-19 hatásáról a nők, LMBTQI emberek, romák és fogyatékossággal élők helyzetére” című beszámolót. 

A beszámoló többek között hasznos információkat, adatokat és forrásokat tartalmaz a járvány hatásairól a kisebbségi csoportokra, illetve konkrét tippeket és javaslatokat munkáltatók számára. Az Amnesty International Magyarország a nemek közötti esélyegyenlőség terén nyújtott segítséget, például a nők szerepéről a láthatatlan és gondoskodó munkában. A Bagázs Egyesület megosztotta a beszámolóját a járvány negatív hatásairól a roma közösségekre, például a diszkrimináció és digitális szegénység növekedéséről. A Háttér Társaság az LMBTQI emberek elfogadása terén osztotta meg a szakértelmét, többek között arról, hogy a járvány a kirekesztő attitűdök elterjedéséhez vezethet. A Salva Vita Alapítvány pedig többek között arról osztott meg információkat, hogyan hat a fogyatékossággal élő emberekre a közösségi távolságtartás és a távmunka. A Nyitottak vagyunk pedig arról számol be, mit tehetnek a munkáltatók, hogyan hat a járvány a vállalati kultúrára. 

Az alábbi beszámolót az email címed megadásával töltheted le. Erre a beszámolóra, mint valaminek a kezdetére tekintünk: arra bátorítjuk a hazai szervezeteket, cégeket és szakértői csoportokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és osszák meg velünk a bevált módszereiket, ötleteiket és tapasztalataikat ezen a téren. 

Megállapításokkal, adatokkal, munkáltatóknak szóló tippekkel szeretnénk segíteni egy nagyobb rossz elkerülését és felkészíteni a munkáltatókat a járvány lehetséges következő szakaszaira.

A beszámoló elolvasható itt.

 

www.nyitottakvagyunk.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux