Ugrás a tartalomra
x

“Vedd vissza a jövőd!” - 25. Budapest Pride Fesztivál és Felvonulás

Az idei év hivatalos jelmondatával a társadalomban jelenlévő szorongásra és apátiára igyekszünk reagálni. Hiszünk abban, hogy az erre adott legjobb válasz a közösségi cselekvés és erre buzdítunk mindenkit szlogenünkkel is.

Jelen pillanatban nem “csak” egy világjárvány kellős közepén vagyunk: a lakhatási és megélhetési válság már rég elérte a társadalom legsérülékenyebb rétegeit és egyre többeket fenyeget, csökken az emberek demokráciába vetett hite, a klímaváltozás ellen pedig egyre sürgetőbb, hogy komoly és átfogó megoldásokkal lépjünk fel. Nem telik el hét anélkül, hogy kormánypárti politikusok LMBTQ emberekkel szemben kirekesztő kijelentéseket tennének, ráadásul az utóbbi időben több alkalommal is salátatörvényekkel próbáltak meg ellehetetleníteni minket (pl. a bejegyzett élettársi kapcsolat kiüresítésével vagy a nem jogi elismertetésének betiltásával).

Mi, LMBTQ emberek a jelenlegi helyzetben még inkább azt érezzük, hogy nem dönthetünk az életünket érintő legfontosabb kérdésekről és mindennapi helyzetekben kell választanunk a biztonság és a szabadság között. A félelmeinkre adott reakcióink, az érdektelenség és az aggodalom nem csak egyénileg korlátoz minket, hanem az LMBTQ emberek és közösségek önszerveződését is hátraveti.

Dühösek vagyunk, mert... 

- nem tudjuk, a főbérlő kiadja-e nekünk a lakását, ha megtudja, hogy ketten, azonos nemű párunkkal akarunk beköltözni,
- bizonytalan, mikor lesz lehetőségünk hivatalosan is megváltoztatni a nevünket és nemünket,
- elutasítanak minket vagy kirúgnak a munkahelyünkről, mert a munkaadó vagy kollégák nem akarnak velünk együtt dolgozni - szexuális irányultságunk és/vagy nemi identitásunk miatt,
- a magyar kormány nem hogy semmit nem tesz az LMBTQ emberek elfogadottságáért, de aktívan dolgozik a társadalmi egyenlőtlenségek növeléséért és semmibeveszi a klímaváltozás következményeit,
- nem tudjuk, 30 év múlva lesz-e tető a fejünk felett, és lesz-e majd hozzáférésünk az ivóvízhez,
- olyan emberek döntenek az életünkről, akik deklaráltan semmibe veszik az érintettek véleményét.

Itt az idő, hogy visszavegyük a jövőnket.

Válasszuk a cselekvést a beletörődés helyett és álljunk ki együtt amellett, ami jár nekünk! Találkozzunk augusztus 22-én a 25-ére megrendezett Felvonuláson és mutassuk meg együtt, hogy  nem hagyjuk, hogy elnyomjanak, ellehetetlenítsenek és önkényes módon döntsenek az életünk felett! Mondjuk ki, hogy egy olyan társadalomban szeretnénk élni, amelynek tagjai nem csak egymás, hanem a természet határait és szükségleteit is tiszteletben tartják és figyelembe veszik.

 

Tedd meg az első lépést, kattints az alábbi gombra, hogy csatlakozz a felvonulás facebook eseményéhez!

Részt veszek a felvonuláson!

Segíts minket abban, hogy a járványügyi helyzet ellenére is minél több önkéntesünk legyen! Küldd el ismerőseidnek, barátaidnak az alábbi űrlapot és gyertek el együtt önkénteskedni a fesztiválra!

Jelentkezem önkéntesnek!

 

www.budapestpride.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux