Ugrás a tartalomra
x
""

május 15. - A család nemzetközi napja - filmajánló

1994-ben az ENSZ május 15-ét A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJÁvá nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja.

Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk nektek néhány filmet, ami a témához kapcsolódik.

 

 

Patrik, Age 1.5 - Színes, magyarul beszélő, svéd, vígjáték-dráma, 103 perc, 2008

Toleranciában a svédek viszik a pálmát, ám vidéken, egy kertvárosban... vannak akiket enyhén szólva zavarba hoz egy frissen házasodott meleg pár beköltözése. Göran és Sven ráadásul nagy fába vágják a fejszéjüket, kérelmet adtak be, hogy örökbe fogadhassanak egy gyermeket, és a bizottság alkalmasnak ítélte őket, mint örökbefogadó szülőket.
Még nagyobb az öröm, amikor értesítik őket, hogy találtak egy örökbe fogadható gyermeket, a 1,5 éves Patrikot, aki hamarosan meg is érkezik. De meg ám! Mindenki meglepetésére a hivatal elírta az értesítést. A szóban forgó gyermek, nem másfél, hanem tizenöt éves, és kész is a bonyodalom. Ez a találkozás keményen próbára teszi Svan és Göran kapcsolatát, és Patriknak is meg kell tanulnia, hogy a homoszexuális nem egyenlő a pedofillal. A filmet esős estékre ajánljuk, dupla adag papírzsebkendővel, és szigorúan ellenjavallott válófélben, vagy szakítás után nézni. Tele van érzelmekkel, tisztán, mindenki által könnyen érthetően. Emberi és valódi.

 

Comme les autres / Meleg helyzet - színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 90 perc, 2008

Emmanuel negyvenes homoszexuális gyermekorvos. Tökéletesen boldog lenne, ha örökbe fogadhatna és felnevelhetne egy kisfiút vagy kislányt a partnerével, az ügyvéd Philippe-pel együtt. A probléma az, hogy Philippe elégedett a jelenlegi helyzetével és nem akarja, hogy egy gyerek betolakodjon az életébe. A vitának a kapcsolatuk látja kárát, elválnak útjaik. Emmanuel nem tesz le a tervéről, elhatározza, hogy béranyát fogad, aki hajlandó megadni neki azt, amire vágyik. Fina, a kolumbiai szépség elvállalja a feladatot, ha a férfi cserébe elveszi és így legalizálni tudja helyzetét.

 

Rosa Morena - színes, magyarul beszélő, dán-brazil filmdráma, 86 perc, 2010

Thomas, a dán építész azt mondja a környezetének, hogy Brazíliába megy nyaralni, az igazság azonban egészen más. Valójában a negyvenéves férfi nagyon vágyik már arra, hogy végre apa lehessen. Már az örökbefogadással is megpróbálkozott, a kérelmét azonban elutasította a hivatal, mert a férfi homoszexuális. Thomas azt hallotta, hogy esetleg Brazíliában vásárolhat magának egy gyereket. Ezért utazik a távoli dél-amerikai országba. Hamarosan találkozik a szenvedélyes, szeszélyes és terhes Mariával. Megállapodnak, hogy a nő eladja Thomasnak a gyermekét.

 

Ideális otthon / Ideal home - színes, feliratos, angol vígjáték, 91 perc, 2018

A sztárszakács Erasmusnak és partnerének, Paulnak sikeres tévéműsora, látszólag boldog és könnyű élete van, ám sokat veszekednek egymással. A tökéletes hitt egzisztenciájuk azonban fenekestül felfordul, amikor egy vacsorapartin Erasmus találkozik és összetűzésbe kerül az unokájával, akiről nem is tudta, hogy létezik. A gyerek apja éppen börtönben van, így nincs hová mennie. Sok vita után végül elhatározzák, hogy magukkal viszik. A változások és kihívások mindkét felet próbára teszik.

 

Ha elakadsz a letöltéssel, itt találsz segítséget: Segítség

Amennyiben szívesen támogatnád munkánkat, azt legegyszerűbben itt teheted meg: Adományozás

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux