Ugrás a tartalomra
x

EuroPride 2020

Az EuroPride 2020 rendezési jogát Görögország nyerte el. A rendezvénysorozat 2020 június 20-28 között került volna megrendezésre Thesszalonikiben. Sok más rendezvényhez hasonlóan, a koronavírus-járvány miatt ezt a programot is törölték.
A Thesszaloniki Pride igazgatósága még nem határozott meg új időpontot a megtartására, de figyelemmel kísérik a járványról szóló híreket,és amint lehetséges,döntenek az új dátumról.

A Budapest Pride időpontja szintén megváltozott,augusztusra halasztották.
" Készítettünk forgatókönyveket, meghatároztunk stratégiai pontokat, amikor felülvizsgáljuk a terveinket, még ha ennek az is az eredménye, hogy idén már csak kabátban tudunk felvonulni" – nyilatkozta Csikós Ádám a rendezvény sajtószóvivője a 24.hu-nak korábban.
Abból a szempontból újdonságot hozhat az idei rendezvény, hogy most már a Budapest Pride is csatlakozhat azon Pride-ok közé, amiket a város főpolgármestere nyit meg, lévén Karácsony Gergely eddig rendszeres vendége volt az eseménynek a korábbi években.
Az eredeti dátum szerint június 5-én indult volna a Budapest Pride Fesztivál, a felvonulást pedig július 4-re tervezték. Ugyanakkor a koronavírus okozta helyzetben a jelenlegi tervek szerint egy hónapról 10 napra rövidítik a Fesztivált, augusztus 14-én,pénteken tartják a megnyitót, augusztus 22-én szombaton pedig a Felvonulást, és a Rainbow Partyt.
A Party a már megszokott, és jól bevált helyszínen, a Budapest Parkban kerül megrendezésre. Jegyek a https://www.budapestpark.hu oldalon kaphatók.

Az elhalasztott, tervek szerint új időpontban megrendezésre kerülő,vagy véglegesen törölt Pride rendezvények listáját  itt találhatjátok . 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux