Ugrás a tartalomra
x

Hollywood - új netflixes minisori, amit vétek lenne kihagyni

Premierdátumot kapott Ryan Murphy második világháború utáni Tinseltownról szóló limitált sorozata, a Hollywood, ami így május 1-jén, pénteken fog megjelenni a streaming szolgáltató videótárában, tehát hazánkban is.

A sorozatpápa Ryan Murphyvel a Netflix egy egész sor projektre szóló szerződést kötött, így a tavaly ősszel debütált A politikus után még számos Murphy-széria várható. És hogy miért érdemes valóban várni rájuk, ahhoz elég felsorolni az alkotó korábbi munkáit: az ő nevéhez köthető ugyanis a Kés/alatt, a Glee – Sztárok leszünk!, az Amerikai Horror Story, a Póz, a Scream Queens: Gyilkos történet valamint az Igaz szívvel.

S habár A politikus nem lett túl nagy dobás, a szuperproducer következő húzására, a 2020 májusában induló Hollywoodra biztosan többen felkapják majd a fejüket, hiszen ki ne lenne kíváncsi Ryan Murphy szerelmi vallomására az Álomgyár aranykorához? Mindehhez ráadásul olyan sztárok asszisztálnak, mint Darren Criss (American Crime Story), Jim Parsons (The Normal Heart), Dylan McDermott (American Horror Story), David Corenswet (The Politician), Patti LuPone (Pose), Joe Mantello (The Normal Heart), Holland Taylor (Two and a Half Men) és Jake Picking (Chasing Life). Vendégszereplők lesznek Mira Sorvino (Modern Family), Maude Apatow (Euphoria) és Rob Reiner (All in the Family).

A hivatalos plakát Forrás: Netflix

Murphy és Ian Brennan (Glee , Scream Queens) által készült hét részből álló sorozat az 1940-es évek Hollywoodjában játszódik majd. A különböző karakterek a leírás szerint egyedülálló bepillantást engednek Hollywood fénykorának aranyozott függönyén, kiemelve a mai napig fennálló tisztességtelen rendszereket, a faji, nemi és a szexualitás torzulásait.

 

Murphy a Hollywood mellett számos más projekten is kidolgozott a Netflix számára. Ide sorolható az idén bemutatásra kerülő The Boys in the Band, és a számos világsztárt felvonultató musical adaptáció a The Prom.

 

The Boys in The Band

A szereplőgárda Forrás: Netflix

Joe Mantello színdarabjának adaptációja egy csapat meleg fiú történetét követi, akik összegyűlnek egyikük születésnapjára. Azonban amikor felbukkan egy hívatlan szobatárs, elszabadul a pokol.

 

The Prom

Teaser poszter Forrás: Netflix

A musical egy indianai leszbikus diáklányról szól, akinek a szülei megtiltják, hogy szerelmét magával vigye egy közösségi ünnepélyre, ezért egy csapat hollywoodi sztár reklámmanőverként ellátogat a lány városába, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon, azonban a jószándék mögött önös érdekek is meghúzódnak.

Egyébként a filmben Meryl Streep az említett sztárok egyikét, Dee Dee Allent játssza, Nicole Kidman pedig Angie Dickinson veterán énekest, és mellettük szerepel még Ariana Grande popsztár is, tehát a pazar szereposztással nem lesz majd probléma.

A The Prom valamikor 2020 őszén landol majd a mozikban, és nem sokkal később a Netflix online műsortárában.

 

Íme, a Hollywood előzetese

 

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux