Ugrás a tartalomra
x

Megnyílt a Gaga Budapest, a belváros új LMBTQ-bárja

Olyan melegbárról még nem hallottunk, amelyik a hét mindegyik napján nyitva van, és ahol reggel 10-kor reggelizni és hajnalig bulizni egyaránt lehet. A Gagát nem is tartanánk tipikus melegbárnak, hanem inkább egy többfunkciós LMBTQ-központnak, ahol a koncepció szerint a transzvesztitashow-k és a mentálhigiénés ismeretterjesztő beszélgetések egyaránt megférhetnek egymás mellett.

Az utóbbi években nagy változások mentek végbe a budapesti meleg szubkultúrában, régi, kultikus szórakozóhelyek, bárok szűntek meg, vagy vesztettek korábbi színvonalukból, régi fényükből. A külső helyszíneken megrendezett pop-up események népszerűbbek lettek, és anyagilag is kifizetődőbbek, mint saját helyet fenntartani, és a célközönséget is jobban megmozgatták.

Éppen ezért tűnik bevállalósnak egy új melegbárt nyitni, de a Gaga Budapest vezetői tisztában vannak azzal, mit szeretnének, és mindez hogyan illeszthet a partikultúrában zajló átrendeződéshez. Erdélyi Ferenc programszervező korábban az Anker’tben felelt a pénteki melegbulikért külsős rendezvényszervezőként és DJ-ként, illetve ő áll a VIBE bulisorozat mögött is. Az Anker’t február eleji bezárásával új színteret keresett a régi közönségnek, és a Dohány utcában korábban MatchBox sportbárként üzemelő hely tulajdonosaival sikerült is megegyezni.

A Gagában igen erős a programkínálat, minden napra terveznek valamit. A keddi leszbikus est, a szerdai klasszikus dragshow-k, a csütörtöki underground – leginkább technó – bulik és a szombati queer varieté-estek fixek; utóbbit nem a megszokott transzvesztita show-nak kell elképzelni, hanem egy színesebb, összetettebb produkciónak, amelyen cirkuszosok, tűzakrobaták, énekesek is közreműködnek. A tervek között szerepelnek még a hétfői karaoke-estek, vasárnapokra vegyes tematikájú filmvetítések, továbbá együttműködések a meleg partiszféra más szereplőivel, az Oops-szal, OMOH bulisorozatokkal.

A hely már reggel 10-től nyitva van, meg is lehet reggelizni, vagy este 6-ig lehet választani a paninik, toastok, fánkok, sütemények közül. Érdekesség, hogy a Bagira kávépörkölő külön nekik rukkolt elő egy világos Gaga specialty kávéval.

 

welovebudapest.com

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux