Ugrás a tartalomra
x

Kétmillióan követelik, hogy vegyék le a meleg Jézusról készült Netflix-filmet

A brazilok kiakadtak a komédián, az elnök fia egyenesen hulladéknak nevezte.

Már kétmillióan aláírták azt a petíciót, amellyel azt szeretnék elérni, hogy távolítsa el a Netflix a Krisztus első megkísértése című brazil vígjátékot.

A komédia azért lett megosztó, mert melegként ábrázolják benne Jézust. A történet szerint beleszeret egy Orlando nevű férfiba, akit hazavisz, hogy bemutassa a Szent Családnak.

A Change.org nevű oldalon indult el a petíció a 46 perces film levételéért, mivel sokak szerint ez sérti a keresztényeket. Már több mint kétmillióan alá is írták.

Az alkotók, a Porta dos Fundos csapata egy közleményben azt írták: értékelik a művészi szabadságot és a szatirikus humort a társadalmi-kulturális témákban, és úgy vélik, a véleménynyilvánítás szabadsága elengedhetetlen egy demokratikus országban.

A vígjáték azért is válthatott ki nagy felháborodást Brazíliában, mert nagyon vallásos ország, ráadásul a homófóbia is erősen jellemző. Jair Bolsonaro brazil elnök "büszke homofóbnak" vallotta magát korábbban, és fel is függesztette több olyan film támogatását, amely LGBTQ+ témájú. Ezt az intézkedést később egy bíróság eltörölte.

Bolsonaro fia, Eduardo a netflixes filmről azt írta a Twitteren, hogy egy "hulladék", ami "nem reprezentálja a brazil társadalmat."

VIDEÓ: Részlet a Krisztus első megkísértése című filmből:

Forrás: Guardian, címkép: illusztráció (Pixabay)

szeretlekmagyarorszag.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux