Ugrás a tartalomra
x

Tim Cook elmondta, miért vállalja nyíltan, hogy meleg

Tim Cook, az Apple magánéletéről gyakorlatilag sohasem nyilatkozó vezérigazgatója 2014-ben a Bloombergben megjelentetett nyílt levélében írt arról, hogy meleg. A Business Insider cikkéből pedig az is kiderül, hogy miért döntött homoszexualitása nyílt felvállalása mellett.

Az 58 éves Cook a People Espanol-nak adott interjúban arról beszélt, hogy azután döntött az előbújás mellett, mert számos olyan gyerektől kapott levelet, akik szenvedtek szexuális orientációjuk miatt.

Az vezetett erre, hogy olyan fiataloktól kaptam levelet, akik szexuális irányultságukkal küzdöttek. Depresszív állapotban voltak. Néhányan öngyilkossági gondolatokról beszéltek. Néhányukat saját szüleik és családjuk űzött el

— mondta.

Rám nehezedett, hogy mit tehetek

— folytatta Cook, aki szerint az nyilvánvaló volt, hogy mindannyiukkal nem tud külön-külön beszélgetni. Ahogyan az is, hogy ugyan sokan keresték meg őt, de még többen lehetnek, akik ilyen helyzetben vannak, de nem tud róluk. Olyanok, akik épp azon gondolkodnak, hogy van-e jövőjük vagy sem és jobbá válhat-e az életük. Cook ekkor döntött úgy, hogy nyilvánosan előbújik.

Cook arról is beszélt, hogy amiatt nem aggódott, hogy az Apple-nél hogyan reagálnak bejelentésére, azonban elimerte, hogy „az Apple-ön kívüli” visszajelzések aggasztották. Megjegyezte: a világ sok országában még mindig nem barátságosak a meleg és transznemű emberekkel szemben, de országában is megfigyelhető ez.

Tim Cook 2014-es levele után a világ legnagyobb cégeit számontartó Fortune 500 lista egyetlen, homoszexualitását nyíltan vállaló cégvezetője lett.

 

24.hu

Drupal 8 Appliance - Powered by TurnKey Linux